Gazete Vatan Logo
Futbol Vedat İnceefe'nin hedefi U20 Dünya Kupası

Vedat İnceefe'nin hedefi U20 Dünya Kupası

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vedat İnceefe, 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na gitmek istediklerini söyledi.

Vedat İnceefe'nin hedefi U20 Dünya Kupası

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vedat İnceefe, Finlandiya'da 16-29 Temmuz'da düzenlenecek 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde başarılı olarak 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na gitmek istediklerini söyledi.

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdüren ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü Vedat İnceefe, AA muhabirine şampiyona ve genç futbolcularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Önemli bir turnuvaya gideceklerini kaydeden İnceefe, "Bu organizasyona beş seneden sonra ilk kez katılıyoruz. Tüm ekip, Finlandiya'da iyi bir başarı elde etmeyi düşünüyor. 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na gidebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

B Grubu'nda İngiltere, Fransa ve Ukrayna ile mücadele edeceklerini hatırlatan genç teknik adam, "İngiltere'nin Premier Lig'de, Fransa'nın ise Ligue 1'de oynayan futbolcuları var. Bizim de en büyük sıkıntımız, gençlerimizin altyapı takımlarında oynamaları. Profesyonel 1-2 kardeşimiz var. Aradaki farkı kapatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Rakiplerin kuvveti, dayanıklılığı ve mücadelesi üst seviyede olacağı için hazırlıklarımızı, onlara ayak uyduracak, onlarla baş edecek hatta onların bir tık üstüne çıkabilmek için yapıyoruz. İnşallah başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vedat İnceefe, alt yaş kategorilerinde başarılı olacak futbolcuların bulunduğuna değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Profesyonel liglerde herkes, şampiyon olma, küme düşmeme veya play-off'a girme mücadelesi veriyor. Onları da haklı buluyoruz ama gençlerin takımlarında süre bulabilmesi lazım. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta üst seviyeler olduğu için daha da zorlanıyorlar. Fatih hoca, 16-17 yaşında Emre Belözoğlu'nu oynatmıştı. Emre, o yaşlarda Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi. 17, 18 ve 19 yaş altında şans tanınsa başarılı olacak arkadaşlarım var. Yeter ki biz bu kardeşlerimize şans vermeyi, onların yukarıya çıkmasını isteyelim. Bana göre başarabilirler. Oyuncuların tecrübeye ve kora kor ikili mücadelelere ihtiyacı var. Bence bir şeyler değişecek ve bunu da bu gençler yapacak."

Haberin Devamı

"Emre Mor gittiği hiçbir yerde barınamadı"

Ay-yıldızlı takımın teknik direktörü, İspanya'nın Celta Vigo takımında forma giyen milli futbolcu Emre Mor'un bir anda farklı bir dünyaya sokulduğunu ve bu nedenle gittiği takımlarda barınamadığını söyledi.

İnceefe, genç futbolcularla ilgili şöyle konuştu:

"Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal, bizden geçti. Çağlar, Bölgesel Amatör Lig'de oynarken takıma aldım. Cengiz, ilk kez 18 Yaş Altı Takımı'nda milli oldu. Yıllardan beridir Enes Ünal vardı ama onu fazla oynatamadım. Enes, oyuncu yokluğundan hep yukarıda oynamak zorunda kaldı. Bu oyuncuları bir an önce bir yerlere getirmek değil, hak ettiği zaman getirmek en önemlisi. Hak etmeden bir yerlere geldiği zaman oyuncu sıkıntı çekebiliyor. Emre Mor örneğini yaşadık. Danimarka'dan 21 Yaş Altı Takımı'na aldık, oradan da A Milli Takım'a gitti. Emre Mor'u bir anda farklı bir dünyaya soktuk. Çocuk gittiği hiçbir yerde barınamadı. Bunu da biz yaptık. Onun için hak ettiği zaman hak ettiği yerde olacak futbolcular yetiştirmemiz lazım."

Haberin Devamı

Geçen sezon Fenerbahçe'de süre bulan Oğuz Kaan Güçtekin hakkındaki görüşlerini aktaran Vedat İnceefe, "En tecrübeli oyuncumuz, Abdülkadir Ömür. Oğuz Kaan Güçtekin de Abdülkadir'in olmadığı zamanlarda takım kaptanımız. Oğuz Kaan'ın daha çok süre bulması lazım. Yetenekli, istekli ve arzulu ama Fenerbahçe'de sadece Türkiye Kupası'nda 1-2 maçta oynadı. Hocalar gençleri oynatmak ister ama genç arkadaşlarımın biraz daha istekli ve arzulu olması gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.

19 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü İnceefe, uygulanan yabancı oyuncu kuralıyla ilgili ise, "İyi yabancı oyunculardan gençlerin öğreneceği çok şey var. Sırf yabancı diye alınan oyuncudan ise bir şey öğrenemezler. İngiltere'nin transferde kriteri var. Bizim de kriterlere farklılık katmamız lazım. Tecrübesini bize aktarabilecek oyuncular gelsin ama sırf almak için transfer edilen yabancı futbolcuları genç futbolcunun yerine oynatmak ve onlara daha fazla para vermek bizi rahatsız ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı