Gazete Vatan Logo
Formula 1 Verstappen Bahreyn için endişeli

Verstappen Bahreyn için endişeli

Max Verstappen, Mercedes motoru kullanan takımların Avustralya GP’ye göre Bahreyn’de daha mücadeleci olacağını ve takımını zorlayacağını söyledi.

Verstappen Bahreyn için endişeli

Alman pilot ve takım arkadaşı Carlos Sainz, Albert Park’ta takımlarının stratejileri ile iyi bir hafta sonu geçirmişti. Bunun yanı sıra Ferrari STR11 motorunun gücünün ortada olduğunu ama önümüzdeki yarışların Williams ve Force India gibi takımlara daha uygun olduğunu belirtti.

Geçen haftaki yarış ile ilgili sorulara ise: “Red Bull’un arkasında 5. sırada yarışı tamamlayabilirdik. Bu da Mercedes, Ferrari ve Red Bull’dan sonra bizim griddeki 4'üncü en iyi takım olduğumuzu gösteriyor.

“Williams ve Force India yarışta yeteri kadar güçlü değillerdi ama önümüzdeki pistin onlar için daha uygun olduğunu unutmamak gerekli.

“Biliyoruz ki, Bahreyn GP bizim için Avustralya’ya göre daha zorlu geçecek. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve umarım araç Avustralya’daki gibi bize yardım eder.

“Yarışta oldukça iyi durumda olduğumuzu biliyorduk ve potansiyelimizi yeteri kadar kullanamadık, bunlar çıkarmamız gereken dersler. Yarışı kesinlikle daha yukarda bitirmeliydik.

“Oldukça karmaşık bir yarıştı ve doğru stratejiyi bulmak zordu ama biz elimizden geleni yaptık ve işler yolunda gitti.”

Haberin Devamı

Bahreyn için aynı zamanda umutlu konuşan genç pilot: “Bizim için çok daha zor olacağı belli olsa da, göstermiş olduğumuz performans ile Bahreyn’de çok daha iyi bir pozisyonda olabiliriz” dedi.

(Türkiyef1.com)