Gazete Vatan Logo
Futbol Vettel’e Japonya tesellisi

Vettel’e Japonya tesellisi

Japonya GP’sini Sebastian Vettel kazandı ama Button şampiyonluk için geri sayımda

RED Bull bu sezon en başarılı aerodinamik pakete sahip otomobil olarak kabul ediliyor. Özellikle uzun ve hızlı virajlara sahip pistlerin mutlak hakimi durumundalar. Dün yapılan Japonya Grand Prix’sinde bu üstünlük bir kez daha perçinlendi. Sıralama turlarının en hızlı ismi Sebastian Vettel en önde başladığı yarışta yerini hiç kaybetmeden damalı bayrağı gördü ve bu sezonki 3. zaferine imza attı. Red Bull Suzuka’da ne kadar mı üstündü?

YARIŞA pit yolunda son sıradan başlayan ve kokpit yanındaki desteğin yerinden çıkması nedeniyle iki kere fazladan pite girmek zorunda kalan diğer pilot Mark Webber belki dereceye giremedi ama en hızlı tura imza attı.

ANCAK Vettel’in zaferi her ne kadar değerli olsa da büyük resimde ona sadece teselli olabiliyor. Bu sezon şanssızlıklar nedeniyle 5 defa yarış dışı kalan genç Alman pilotun o yarışlarda kaybettiği puanlar nedeniyle sürücüler şampiyonasında Jenson Button’ı yakalaması mucizelere bağlı.

JENSON BUTTON 8. OLDU

JAPONYA’DA 8. olarak 1 puan alan Button sezonun son iki yarışına girerken Vettel’in 16, yarışı hemen önünde 7. bitiren takım arkadaşı Barrichello’nun ise 14 puan önünde. 2009 sezonuna ilk 7 yarışın 6’sını kazanarak giren Button daha sonra 8 yarıştan eni topu 24 puan çıkartabildi. Ancak başta yakaladığı avantaj onu şampiyonluğa taşıyor. Kimbilir 2009 sezonu 17 yerine 2010 gibi 19 yarıştan oluşsaydı Button’ın ’biriktirdikleri’yetmeyebilirdi.

JAPONYA’DA 3 puan alan Brawn da ’biriktirdikleri’yle şampiyonluğu kazandı. Yani belki matematik olarak değil ama bu saatten sonra markalar şampiyonluğunu kaybetmeleri için büyük bir mucize gerek. 35.5 puan geride 2. sıradaki Red Bull kalan iki yarışta duble yapsa bile Brawn’a sadece 1 puan yetiyor. Brawn şampiyonluğu resmen kazandığı zaman F1 tarihinde ilk yılında şampiyon olan ilk takım olacak. Özetle Brawn ve Button artık gün sayıyor, Vettel ve 2009’un diğer hüsrana uğrayan takım ve pilotları ise kendilerine teselli arıyorlar.

VETTEL tesellisini aldı, Button geri sayıma devam etti ama Japonya’da en mutlu isim herhalde 2. sırayı alan Jarno Trulli’ydi. Yıllardır yaptığı yatırımın karşılığını bir türlü alamayan Toyota için kendi evindeki yarış büyük önem taşıyor. Takım arkadaşı Timo Glock bir gün önce kaza geçirince tek Toyota olarak piste çıkan Trulli 2. sırayı almayı ve takımına çok değerli bir hediye vermeyi başardı.

TRULLI’NİN ardından son dönemin çıkış yapan takımı McLaren’dan Lewis Hamilton 3., gelecek sezonun planlarını yapan Ferrari’de ise takımdan ayrılacak Raikkonen 4. oldu.

Sofuoğlu, Fransa’da kürsünün sonunda

DÜNYA Süpersport Motorsiklet Şampiyonası’ndaki temsilcimiz Kenan Sofuoğlu, dün Fransa’nın Magny Cours pistinde yapılan yarışı 3. sırada tamamladı. 3. sıradan start alan Kenan, 6. sıraya kadar gerilemesine rağmen önündeki rakiplerinin de düşmesini iyi değerlendirip, kürsünün son basamağına çıktı.

2007 şampiyonu sporcumuz bu sonuçla genel klasmandaki puanını 169’a çıkarttı ve sezonun bitimine tek yarış kala 3.’lüğünü korudu. Yarışta Lascorz 1. olurken, şampiyona lideri Crutchlow da 2. sırayı aldı.

MotoGP’de Rossi’li Yamaha ŞAMPİYON

MOTOGP’DE sezonun bitimine 4 yarış kala Jorge Lorenzo, Portekiz GP’sini kazanarak yarışı 4. sırada bitiren şampiyona lideri Valentino Rossi ile arasındaki puan farkını 18’e indirdi. Son 3 yarışa hastalığı nedeniyle katılamayan Casey Stoner yarışı 2. sırada tamamlarken, Pedrosa ise 3. sırada podyuma çıkan isim oldu. Estoril’de 5 birincilik elde eden bütün yarışlarda da podyuma çıkan Rossi ise bu kez 4. sıraya razı oldu. Rossi ve Lorenzo’nun takımı Yamaha ise markalar klasmanında şampiyon oldu.

Haberin Devamı