Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Vettel evinde kral

Vettel evinde kral

Son 3 yılın şampiyonu, bu sezonun da lideri Sebastian Vettel, Almanya Grand Prix’sinden de zaferle ayrıldı. 2 Lotus, yarışta hep onu takip etti ama geçemedi

Vettel evinde kral

SEBASTIAN Vettel son 3 yılın dünya şampiyonu. Almanya’ya da yine sürücüler klasmanında ilk sırada gelmişti. Birincilikler onun için artık oldukça sıradanlaştı. Genelde ilk sırada başladığı yarışlarda farkı açarak rahat birinciliğe ulaşması ile hatta sıkıcılaştırdı bu başarı geleneğini. Almanya’da da damalı bayrağı ilk sırada gördü Vettel ama bu defa diğer birinciliklerinden biraz farklı oldu.

HER şeyden önce evinde yarışması galibiyetin değerini daha da arttırıyor elbette. Ancak onun dışında ilk virajda liderliği almasına karşın bu defa yarışı alıp güle oynaya götüremedi Alman pilot. İki Lotus 60 tur boyunca kendisini sıkıştırdı. Hatta daha iyi lastiklere sahip olan Kimi Raikkönen eğer 1 tur daha olsa belki geçebilirdi Vettel’i. Ama sonunda Fin pilotun 1 saniye önünde zafere ulaşan Vettel oldu.

DİĞER Lotus’la Romain Grosjean 3. olurken, hayalkırıklığı ile dolu bir haftasonu geçiren Ferrari’de Fernando Alonso yine otomobilden maksimum performansı alarak 4. sırayı almayı başardı.

ALMANYA’DA puan alan diğer pilotlar is şöyle sıralandı: 5.Lewis Hamilton (Mercedes), 6.Jenson Button (McLaren), 7.Mark Webber (Red Bull), 8.Sergio Perez (McLaren), 9.Nico Rosberg (Mercedes), 10.Nico Hülkenberg (Sauber).

Haberin Devamı