Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Vettel gidiyor Kvyat geliyor

Vettel gidiyor Kvyat geliyor

Formula 1 ekiplerinden Red Bull-Renault'nun Alman pilotu Vettel'in gelecek sezon takımda yer almayacağı açıklandı.

Vettel gidiyor Kvyat geliyor

Formula 1 ekiplerinden Red Bull-Renault'da üst üste 4 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Alman pilot Sebastian Vettel'in gelecek sezon takımda yer almayacağı açıklandı.

Red Bull-Renault takımından yapılan açıklamada, 27 yaşındaki Vettel'in gelecek sezon takımdan ayrılacağı bildirildi. 2015 sezonunda, Vettel'in yerine Renault'nun ikinci ekibi Toro Rosso'dan Rus sürücü Daniil Kvyat'ın yarışacağı belirtildi.

2009'dan bu yana mücadele ettiği takımında yaşadığı 4 şampiyonluk sırasında 38 yarış galibiyeti ve 44 "pole pozisyonu" elde eden Vettel'in, gelecek yıl Ferrari adına piste çıkacağı iddia edildi. Red Bull Takım Direktörü Christian Horner, Vettel'in Ferrari'den reddedilemeyecek bir teklif aldığını belirterek, "Bize ayrılmak istediğini iletti ve bunu anlayışla karşıladık. Etrafında ona akıl verecek insanlar ya da bir menajeri yok, karar tamamen kendisine ait ve buna saygı duyuyoruz. Her ilişkide olduğu gibi kalbi artık sizinle olmayan birisi için ayrılma vakti gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Diğer yandan, 4 yıldır Ferrari'de yarışan İspanyol Fernando Alonso'nun da gelecek sezon için McLaren ile anlaştığı öne sürüldü.