Gazete Vatan Logo
Futbol Vettel mucizesi

Vettel mucizesi

21 yaşındaki Sebastian Vettel, F1 tarihinde yarış kazanan en genç sürücü unvanını Monza’da alırken pilotajı etkileyiciydi

YILLARDIR Formula 1 dünyasının espri konusuydu Minardi takımı. Pistin en yavaş otomobili olarak referans noktasıydılar. Geçen sezon takımın kaderi Red Bull’a satılması ve Toro Rosso adını almasıyla az da olsa değişti. En azından mali sorunlar hafifledi.

BU sezon ise Formula 1 dünyasının yeni genç yıldızı olarak gösterilen Sebastian Vettel ve Ferrari motoruyla Toro Rosso artık başka bir noktada. İtalya Grand Prix’sine gelene kadar geçtiğimiz 12 yılda aldığı toplama, 17 puana ulaşan takım, Monza Pisti’nde ise adeta bir mucize yarattı. Sadece 21 yaşındaki Sebastian Vettel önceki gün yağmur altında kusursuz bir pilotajla tarihin en genç pol pozisyon kazanan ismi olmuştu. Dünkü yarışta ise bu dev başarıyı bir mucizeye taşıdı genç pilot. Yoğun yağmur altında başlayan ama gittikçe kuruyan pistte baştan sona önde giden Vettel, doğru stratejiyi kusursuz pilotajla birleştirerek çok daha iyi otomobilleri geride bırakarak pistte çok rahat ama inanması çok güç bir zafere ulaştı.

KUBİCA FARKI

MCLAREN’IN gücüne karşın bir türlü Vettel’i yakalayamayan ve 2. sırada başlayan Heikki Kovalainen aynı sırada yarışı tamamlarken, 3.’lüğü ise yarışa 11. başlayıp tek pit stopla en doğru zamanda lastik değiştiren BMW’den Robert Kubica kazandı. Arkasında ise yine doğru stratejilerle yarışan Renault’dan Fernando Alonso ve BMW’den Nick Heidfeld sıralandı.

ŞAMPİYONLUK mücadelesi yapan isimlerden lider Lewis Hamilton 15. başladığı yarışın ilk bölümünde inanılmaz geçişler yapmasına karşın fazla bir pit stop yapmak zorunda kalınca 7. sırada, en büyük rakibi Felipe Massa’nın ardında kaldı. Bu sonuçla Massa, Hamilton’la arasındaki farkı sadece 1 puana indirdi. Son puan ise Red Bull’dan Mark Webber’e gitti.

RAİKKONEN YIKILDI

GEÇEN yılın şampiyonu Kimi Raikkonen ise Hamilton’ın önünde başladığı yarışta pist ıslakken büyük hayâl kırıklığı yaratarak, hemen hiç ilerleme sağlayamadı. Pistin kuruduğu yarışın son çeyreğinde açık ara en hızlı isim olmasına karşın 9. sırada kaldı ve bu sezonki ümitleri büyük oranda sona erdi.

Haberin Devamı