Gazete Vatan Logo
Futbol Vettel nihayet

Vettel nihayet

Red Bull’un 22 yaşındaki Alman pilotu Vettel, kariyerinin 6. zaferini elde etti

Çok iyi bir start alan Sebastian Vettel üçüncü sıradan liderliğe yükseldi ve bu unvanı yarış sonuna kadar korudu.

Bahreyn ve Avustralya’da 1. giderken teknik sorunlara
takılan Sebastian Vettel Malezya’da zafere ulaştı. Red Bull duble yaparken gerilerde start alan McLaren ve Ferrari ilk 5’e giremedi

ASLINDA Sebastian Vettel için her şey önceki günkü sıralama turlarında kolaylaşmış, ilk dakikalarda piste çıkmayan Ferrari ve McLaren daha sonra yağmurda derece yapamayarak son 8 sırada kalmışlardı. Ancak malum Vettel’in asıl derdi rakiplerden çok Red Bull’un dayanıklılığı. Bahreyn ve Avustralya’da ilk sıradayken otomobilindeki sorunlar Vettel’in birinciliğine engel olmuştu. Bu defa Alman pilot hak ettiği zafere ulaştı.

DAHA ilk virajda takım arkadaşı Mark Webber’i geçen Vettel yarış sonuna kadar en önde giderek damalı bayrağı ilk sırada geçti. Webber da arkasından ayrılmadı ve Red Bull iki şanssız yarışın ardından duble yaptı.

SEZONUN başarılı ismi Nico Rosberg yine zirvedekiler kadar hızlı olmayan Mercedes’ine rağmen 3. sırayı alırken, sezonun otomobilinden en yüksek verimi alan pilotu Robert Kubica Renault’suyla 4. oldu. Force India’dan Alman sürücü Adrian Sutil de Mercedes motorunun gücü sayesinde 5. sırayı almayı başardı.

SCHUMACHER YOLDA KALDI

YARIŞTA önlerde pek hareket olmazken asıl mücadele 17, 19, 20 ve 21. sıralarda start alan McLaren ve Ferrari pilotlarının tırmanma çabasında yaşandı. En başarılı isim 6. sıraya çıkan McLaren’dan Lewis Hamilton olurken, Ferrari’den Felipe Massa 7, diğer McLaren pilotu Jenson Button ise 8. oldu. Ferrari’nin şampiyona lideri ismi Fernando Alonso ise tüm yarış boyunca kavrama sorunu yaşamasına karşın 9.’luğa kadar yükselmişti ama iki tur kala motoru iflas edip yarış dışı kaldı. Keza Mercedes’den Michael Schumacher’i de arka tekerliği yarı yolda bıraktı. Son iki puan ise Jaime Alguersuari (Toro Rosso) ve Nico Hulkenberg’e (Williams) gitti.

Haberin Devamı