Gazete Vatan Logo
Futbol Vettel Red Bull’a karşı

Vettel Red Bull’a karşı

Malezya GP’sini son 3 yılın şampiyonu Alman pilot kazandı. Ama yarışa Red Bull’un öndeki Mark Webber ve Vettel’e “Yava∫layın ve böyle bitirin” dedikten sonra yapılan geçiş damga vurdu

Vettel Red Bull’a karşı

Sebastian Vettel son 3 yılın dünya şampiyonu. Ancak Alman kökenlerine karşın son derece ateşli bir pilot. 3 şampiyonluğuna karşın halen Red Bull’un teknik üstünlüğünün onu öne çıkardığı fikri ve pilotajının bazen sorgulanması Vettel’i daha da agresif hale getiriyor.

Sezonun ikinci yarışı Malezya Grand Prix’sine de Alman pilotun dizginlenemeyen hırsı damga vurdu. Islak zeminde başlayan yarışta takım arkadaşı Mark Webber’e geçilen ve uzun süre de arkasında giden Vettel’in, önce telsizden “Çekin ∫unu önümden ben daha hızlıyım” son derece yakışıksız bulunmuşt. Ama esas ilginç gelişme sonda oldu. Webber ilk sırada giderken bitime 2 tur kala takım iki pilotuna “Herkesten çok öndesiniz. Zorlamanın gereği yok. Böyle bitirin” talimatı verdi. Webber biraz tempo düşürdü ve bu sırada Vettel takım arkadaşını geçip yarışı ilk sırada tamamladı. Genelde sakin duruşuyla bilinen Webber’in Şampanya töreni sırasında öfkesinin nasıl yüzüne yansıdığı net şekilde görüldü.

EN ŞANSSIZI ALONSO

İki Red Bull’un arkasında yer alan Mercedes bir kez daha bu sene iddialı olduğunu gösterdi. Lewis Hamilton üçüncü olurken Nico Rosberg 4. sırada yer aldı. Felipe Massa Ferrari adına 5. olurken bu sezonun iddialı ismi takım arkadaşı Fernando Alonso günün en şanssız ismiydi. İspanyol pilot ilk viraja ikinci sırada girdikten sonra hafif bir temasla ön kanadını kırdı ve ardından pist dışına çıkarak yarış dışı kaldı.

Sıralamada puan alan diğer pilotlar ise şöyle sıralandı. 6.Romain Grosjean (Lotus), 7.Kimi Raikkönen (Lotus), 8.Nico Hulkenberg (Sauber), 9.Sergio Perez (McLaren), 10. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso).

Haberin Devamı