Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Vieria kazıyarak geldi

Vieria kazıyarak geldi

Güntekin Onay, F.Bahçe'nin ilk hoca adayı olan Fransız efsanesini sampiy10'a youmladı:

Vieria kazıyarak geldi

Teknik adamlığa bizim alıştığımız gibi tepeden değil, altyapıdan başadı. Modern futbolu iyi bilen, önemli hocalarla çalıştı. Tüm kontrol yeni sportif direktör Terraneo ve ona bırakılırsa belki de çok başarılı olabilirler

HER şeyden önce çok ilginç bir tercih. Patrick Vieira futbolculuğunda tartışılmayacak bir kariyere sahip. En üst seviyede oynadı. Teknik adamlığıysa bizim Türkiye’de alıştığımız gibi tepeden değil, altyapıdan başladı ve basamakları yavaş yavaş çıkmayı tercih etti. Modern futbolu bilen, önemli teknik adamlarla çalıştı. En üst seviyenin gereksinimlerini mutlaka çok iyi biliyordur. Lakin bunlar yeterli olur mu?
ÜLKEMİZDE farklı bir futbol anlayışı var. Çok önemli kariyere sahip yabancı teknik adamlar buraya geldi ve başarısız oldu. Son örnek Mancini ve Prandelli. Kabul etmek gerekir ki buranın yapısı farklı. Son 7 yılda hep yerli teknik adamlar şampiyon oldu.
MANCINI, Serie A ve Premier Lig şampiyonlukları yaşamış deneyimli ve saygın bir hoca. Keza Prandelli, İtalyan Milli Takımı’nın hocasıydı. Onların yapamadığını Hamza Hamzaoğlu yaptı. Bu durum bizim hocalarımızın daha iyi olduğunu tabii ki göstermez. Ama daha başarılı olduğu gerçeğini de gözardı edemeyiz.
YENİLENME ŞART
HEM Terraneo hem Vieira, buradaki koşulları bilmiyor. Tüm kontrol ve inisiyatifi bu ikiliye bırakıp, sabırlı olunursa belki de çok başarılı olacaklar. Şu gerçek ki F.Bahçe’nin en az 7-8 oyuncuya ve yenilenmeye ihtiyacı var. Temmuzda ön eleme oynayacak. Çok zaman yok. Bu kararların acilen verilip takımın kurulması hızlı bir şekilde olmalı. Kısacası Vieira, cesur bir tercih gibi gözüküyor.
Gelirse tahammül gösterilmeli
BİR projeden bahsediyorsak, F.Bahçe farklı bir kulüp. Yedek kaleci Mert Günok dışında son 30 yılda kendi altyapısından A Milli Takım’a bir tane bile oyuncu vermemiş bir kulüpten bahsediyoruz.
F.Bahçe, her zaman yarışmacıdır ve başarısızlığa tahammülsüzdür. O yüzden Vieira tercihi riskli gibi. Bu tercihi Beşiktaş yapsaydı siyah-beyazlıların kulüp kültürüne daha uygun bir seçim olabilirdi.

Haberin Devamı