Gazete Vatan Logo

Vinales, MotoGP'de ilk kez zirvede

MotoGP Büyük Britanya Grand Prix'sini kazanan Suzuki Ecstar takımından Vinales, sezonun ilk galibiyetini elde etti - Vinales, bu sezon ilk zaferini elde eden 4. farklı sürücü oldu

Vinales, MotoGP'de ilk kez zirvede

Starttan iki viraj sonra, Avintia Racing takımının Fransız pilotu Loris Baz ile Monster Yamaha Tech 3'ün İspanyol sürücüsü Pol Espargaro arasında yaşanan kazanın ardından kırmızı bayrak sallandı ve yarış durduruldu.

Bir tur kısaltılarak tekrar başlatılan yarışta, Suzuki Ecstar'ın İspanyol pilot Maverick Vinales, 39.03.559'luk derecesiyle kariyerindeki ilk MotoGP galibiyetine imza attı. Sezonun 5. yarışı Fransa Grand Prix'sinde 3. olarak ilk kez podyuma çıkma başarısı gösteren 21 yaşındaki sürücü, Jack Miller, Andrea Iannone ve Cal Crutchlow'un ardından bu sezon organizasyonda ilk zaferine ulaşan 4. farklı sporcu oldu.

Yarışa "pole pozisyonu"nda başlayan Cal Crutchlow, liderden 3,4 saniye sonra damalı bayrağı görerek ikinci, Vinales'in 4 saniye arkasındaki Valentino Rossi ise üçüncü sırayı aldı. Son şampiyon Movistar Yamaha pilotu Jorge Lorenzo ise 9. başladığı yarışı 8. sırada tamamladı.

Yarış sonunda puanını 210'a çıkaran Marc Marquez ile en yakın takipçisi Valentino Rossi arasındaki puan farkı 50'ye indi. Bu sürücüleri 146 puanla İspanyol Jorge Lorenzo takip ederken, Vinales ise puanını 125'e çıkararak 4. sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

Sezonun 13. yarışı San Marino Grand Prix'si, 11 Eylül'de koşulacak.

Pilotlar klasmanı

Büyük Britanya Grand Prix'sinin ardından pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

1. Marc Marquez (İspanya) - 210 puan

2. Valentino Rossi (İtalya) - 160 puan

3. Jorge Lorenzo (İspanya) - 146 puan

4. Maverick Vinales (İspanya) - 125 puan

5. Dani Pedrosa (İspanya) - 120 puan