Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Vodafone Arena'da ölüm kalım maçı!

Vodafone Arena'da ölüm kalım maçı!

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi 5. hafta karşılaşmalarında B Grubunda Benfica ile karşılaşacak. Yarın akşam saat 20:45'te Vodafone Arena'da oynanacak mücadeleyi Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Damir Skomina yönetecek.

Vodafone Arena'da ölüm kalım maçı!

Her iki takımın da simgesinin Kara Kartal olması ve gruptan çıkmak için birbirini yenmek zorunda oluşu karşılaşmanın önemini 2 kat daha artırıyor.

GRUPTA ÜÇ TAKIMIN ÇIKMA VE ELENME ŞANSI VAR

Beşiktaş'ın yer aldığı B Grubunda 5.maçlar öncesinde 3 takımın gruptan hem çıkma hem de elenme ihtimali bulunuyor.

Napoli ile Benfica'nın 7 puanla ilk iki sırayı paylaştığı grupta Beşiktaş 6 puanla 3. sırada.

Beşiktaş, puan durumları, 3 takımın aralarında yapacağı maçlar,İkili ve üçlü averajlara bakıldığında yarın akşam kazanması halinde gruptan çıkma yolunda çok çok büyük bir avantaj yakalayacak.

Bir çok senaryonun ve ihtimalin olduğu son iki maç öncesi Siyah Beyazlıların olmazsa olmaz seçeneği Benfica'yı yenmek.

İşte 5.maçlar öncesinde grupta son durum ve Beşiktaş için senaryolar

1-Siyah Beyazlıların Benfica'yı Vodafone Arena'da yenip Dynamo Kiev'den de en az bir puan alması gruptan çıkması için yeterli olacak.Bu durumda 10 puana ulaşacak olan Beşiktaş, hem Napoli'yi hem Benfica'yı yendiği için tüm averajlarda üstün konuma geçecek.Son maçta Napoli ve Benfica'nın birbiri ile karşılaşacağı düşünüldüğünde 10 puana ulaşmış olan Siyah Beyazlılar tarihlerinde ilk kez Şampiyonlar Liginde gruptan çıkmış olacak.

Haberin Devamı

2- Beşiktaş'ın gruptan çıkması için diğer bir yol ise Napoli'nin Dynamo Kiev'e puan kaybetmesi olacak.Tabi bu ihtimal yine Benfica karşısında alınacak galibiyet halinde geçerli olacak bir ihtimal.Napoli'nin Kiev'e puan kaybetmesi, Beşiktaş'ın da Benfica'yı yenmesi durumunda 9 puana ulaşacak olan Siyah Beyazlılar son maç öncesi ilk ikiyi garantileyecek ve gruptan çıkacak.Çünkü son maçta Napoli ile Benfica karşılaşacağı için iki takımdan biri mutlaka eleneceği için gruptaki son maçlar sıralamayı belirleyen maçlar olacak.

3- Beşiktaş'ın aklına bile getirmek istemediği puan kaybı durumunda ise gruptan çıkma şansı son maça kalacak.Napoli'nin Kiev'i yenip Beşiktaş'ın puan kaybetmesi halinde son maçta sadece galibiyet yeterli olamayacak ve Napoli Benfica maçının sonucu Siyah Beyazlıların sıralamasını belirleyecek.Bu seçenek ise Beşiktaş - Benfica maçının berabere bitmesi durumunda geçerli olacak bir seçenek.Çünkü beraberlik halinde puanlar Napoli 10 Benfica 8 Beşiktaş 7 olacağı için son maçlar gruptan çıkacak takımı belirleyecek.

Haberin Devamı

4- Siyah Beyazlıların Benfica'ya yenilmesi ve Napoli'nin de Dynamo'yu yenmesi durumunda ise son maçlara bakılmaksızın grup tamamen şekillenecek ve Beşiktaş 3.olarak yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam edecek.

HÜCUM MU YOKSA KONTROLLÜ OYUN MU?

Bu kritik maç öncesi spor kamuoyunda ve Beşiktaş camiasında en çok tartışılan ve konuşulan konu Şenol Güneş'in hücum mu yoksa kontrollü oyunu mu oynatacağı.

Gruptaki ilk dört maçta hücum futbol yerine kontrollü oyunu tercih eden ve genelde kontrataklarla sonuca gitmeye çalışan Güneş, 3 beraberlik ve 1 galibiyet ile bu planında nispeten başarılı oldu.Son iki maça gelindiğinde ise mutlaka galibiyete ihtiyacı olan Siyah Beyazlıların Benfica karşısında ortaya koyacağı strateji 90 dakika için belirleyici olacak

Ancak üst üste yaşanan sakatlıklara Rhodolfo, Tosic ve Adriano'nun belirsiz durumlarının eklenmesi Teknik Direktör Şenol Güneş'i yeniden daha kontrollü bir oyun tercih etmeye zorunlu kılabilir.

Haberin Devamı

SAKATLIK SIKINTISI DEVAM EDİYOR

Normal şartlarda defansı Beck - Rhodolfo - Marcelo - Tosic'ten oluşturup Adriano'yu sol önde kullanmayı planlayan Güneş, Rhodolfo ve Tosic'in durumları netleşmez ise kadroda değişiklik yapmak zorunda kalabilir.

Bu durumda Atınç'ı Adanaspor maçında olduğu gibi Marcelo ile birlikte oynatacak olan tecrübeli hoca Adriano'da son anda bir sıkıntı yaşanmaması halinde sol bekte Berzilyalı oyuncuyu görevlendirecek.Andreas Beck ise sağ bek pozisyonuna geçecek.

Tosic'in oynaması durumunda ise ikinci defans kurgusu seçeneği devreye girecek ve defans Beck -Marcelo - Tosic -Adriano'dan oluşacak.

Her üç oyuncunun da tam hazır olmama seçeneğinin devam etmesi durumunda Adanaspor maçındaki defans dörtlüsü olan Gökhan Gönül - Atınç -Marcelo - Beck dörtlüsü sahada olacak.

Orta saha ve hücum hattını değiştirmeyi düşünmeyen Güneş, orta sahayı Atiba - Oğuzhan, hücum bölgesini Quaresma - Tolgay -Cenk ve forveti de Aboubakar'dan oluşturacak.

Haberin Devamı

VODAFONE ARENA'DA İŞARET DİLİ İLE SESSİZ TEZAHÜRAT

Beşiktaş tribünleri Benfica maçında bir ilke daha imza atacak. Ses seviyesinde dünya rekorunu kıran Beşiktaşlı taraftarlar bu kez dünyanın ilk sessiz tezahüratını yapacak. Siyah Beyazlı taraftarlar maçın başlama düdüğü ile birlikte bir anda susarak bir dakika boyunca işaret diliyle 'Irkçılığa hayır' ve 'Kara Kartal' diye bağıracak ve dünyanın ilk sessiz tezahüratını oluşturacak.

Dünyada bir ilk olacak sessiz tezahürat ile Vodafone Arena'yı dolduran 42 bin kişi 1 dakika boyunca hiç ses çıkarmadan işaret diliyle önce 'Irkçılığa hayır' ve ardından 'Kara Kartal' diye bağıracak. Irkçılığın yanı sıra işitme engellilerin problemlerine de dikkat çekmek amacıyla yapılacak sessiz tezahürat ile dünyanın en büyük sessiz korosu da oluşturulmuş olacak.