Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Dünyanın en güzel stadı olacak'

'Dünyanın en güzel stadı olacak'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve kulüp yöneticileriyle birlikte Vodafone Arena'yı gezdi.

'Dünyanın en güzel stadı olacak'

YAPIMI süren Vodafone Arena’nın dün önemli bir konuğu vardı... Beşiktaşlılığıyla bilinen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman’ın yanı sıra yöneticiler Umut Güner ve Ahmet Ürkmezgil ile birlikte kaba inşaatı tamamlanan Vodafone Arena’da incelemeler yaptı.

‘TAKDİRE ŞAYAN BİR İŞ’

İNŞAAT faaliyetleri hakkında bilgi alan, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektiren Gül, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, “Stadı nasıl buldunuz?” sorusuna “Çok güzel buldum. Dünyanın en güzel stadı olacak burası. Dünyanın başka bir yerinde böyle güzel bir stat söz konusu değil. Vaktiyle yapıldığı için böyle bir stat var. Yapılmamış olsaydı, buralara stat inşa etmek hayâl bile edilemezdi. Var olan şeyi korumak için de gayet güzel olmuş doğrusu. Başta sayın başkan olmak üzere herkesi tebrik ediyorum” yanıtını verdi.

YIKILMADAN önceki adıyla İnönü Stadı’nda unutamadığı çok maç olduğunu belirten Gül, “Üniversite yıllarımızda çok daha rahat giderdik. Kale arkasından çok maç seyrettik. İnşallah derbide şampiyonluğu da hediye ederseniz, tamam olur artık. Ayrıca Beşiktaş’ın kendi stadı olmayıp da en üstte, en kuvvetli şampiyon adayı olarak devam ediyor olması da takdire şayan. Takımın burada oynamaya başlaması her bakımdan çok daha iyi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Orman tarih vermedi!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bir gazetecinin ‘Sayın Cumhurbaşkanı stadın bitiş tarihini
merak etmiştir’ demesi üzerine “Onu aramızda konuşacağız” yanıtını verdi ve tarih vermekten kaçındı.
‘Cumhurbaşkanımız bizi motive etti’
BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Liverpool maçında turu geçerken o zaman sayın Cumhurbaşkanımız’dan ’Gelin, stadımızı gösterelim’ diye ricada bulunmuştum. O da sağ olsun kırmadı. Beşiktaş camiası adına büyük bir şeref verdi. Bunlar bizi motive eden şeyler. Yaptıklarımızın takdir edilmesi bizi daha çok şevklendiriyor. Sayın Cumhurbaşkanıma çok teşekkür ediyorum.”
‘Demba Ba çok sempatik’
GÜL, gazetecilerin ‘Demba Ba’yı nasıl buluyorsunuz?’ sorusu üzerine “Beşiktaşlılar’ın gönlünü kazandığı ortada. Beşiktaş’ta takım ruhu öne çıkıyor. Bunun böyle devam etmesini istiyorum. Demba Ba, yabancı oyuncular içinde en başarılılardan birisi. Gayet sempatik açıklamalar yapıyor. Onu, Türkiye’ye kazandırdıkları için yönetime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı