Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Vodafone Maratonu hazırlık koşuları düzenlendi

Vodafone Maratonu hazırlık koşuları düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda 12 Kasım'da gerçekleştirilecek olan 39. İstanbul Maratonu öncesi hazırlık koşuları düzenlendi.

Vodafone Maratonu hazırlık koşuları düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda 12 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Vodafone 39. İstanbul Maratonu öncesi, maraton heyecanını İstanbul’un dört bir yanına taşıyabilmek için hazırlık koşuları düzenlendi. Maratonun 39’uncu yılına ithafen İstanbul’un 39 merkezi noktasından aynı anda başlayan ve 1 kilometrelik sembolik parkurlarda gerçekleştirilen Vodafone 39. İstanbul Maratonu 4 Bucak İstanbul Koşusu’na pek çok vatandaş destek verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu, “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” temasıyla 12 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu önemli etkinlik öncesinde maraton heyecanını İstanbul’un dört bir yanına götürebilmek ve maratona katılımı artırmak amacıyla hazırlık koşuları düzenlendi. Vodafone 39. İstanbul Maratonu 4 Bucak İstanbul Koşusu adıyla düzenlenen etkinlik, Sultanahmet Meydanı’ndan verilen start ile, maratonun 39’uncu yılına ithafen İstanbul’un 39 merkezi noktasından aynı anda başladı ve 39 noktadan alınan görüntüler canlı yayınla Sultanahmet Meydanı’na aktarıldı. İstanbul’un her ilçesinde 1 kilometrelik sembolik parkurlarda gerçekleştirilen koşu etkinliğine pek çok vatandaş destek verdi. Etkinlik, 4 ayrı merkezden Sultanahmet Meydanı’ndaki bitiş çizgisine koşan koşu liderlerinin sembolik meşaleyi yakması ile sona erdi.

Haberin Devamı

Vodafone 39. İstanbul Maratonu 4 Bucak İstanbul Koşusu için Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen törene Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy katıldı

Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, şunları söyledi:

“Bugün İstanbul’da ve Türkiye’de bir ilke imza atıyoruz. Önümüzdeki hafta sonu Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nu gerçekleştireceğiz. Bu önemli etkinlik öncesinde maratonun ‘Çocuklar için koş’ temasına uygun olarak çocuklarımız için daha fazla ne yapabiliriz, çocukların geleceğine yönelik farkındalığı nasıl artırırız, diye düşündük ve Vodafone 39. İstanbul Maratonu 4 Bucak İstanbul Koşusu’nu düzenlemeye karar verdik. Bundan sonra da geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bir organizasyonu hayata geçiriyoruz. Maratonumuzun parkuru belli ilçelerden geçse de, maratonumuz aslında tüm İstanbul’u, tüm Türkiye’yi, hatta tüm dünyayı ilgilendiren bir organizasyon. Bu yıl 110 ülkeden katılım olacak. Bu büyük etkinlik öncesi bugün de İstanbul’un bütün ilçelerini harekete geçirmek istiyoruz. 39 noktadan aynı anda vereceğimiz start ile koşucularımız sembolik olarak birer kilometre koşacaklar. Koşu liderleriyle birlikte meşalemizi yakacağız. Bugün burada yakacağımız spor ateşinin uzun yıllar yanmasını diliyoruz.”

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şöyle konuştu:

“Maraton, 7'den 77'ye her yaştan insanın katılabildiği, kardeşlik ve dayanışma içinde spor yapılmasını sağlayan çok değerli bir etkinlik. Ülkemizde böyle bir katma değer yaratmak ve halkımızı spora ve sağlıklı yaşama teşvik ederken, sporu ve sporcumuzu desteklemek bizim için önemli. Vodafone 39. İstanbul Maratonu 4 Bucak İstanbul Koşusu ile maraton heyecanını İstanbul’un dört bir yanına taşımak istiyoruz. Maratonumuzu 2020 yılına kadar majör maraton haline getirmek istiyoruz. Yurtdışında yaptığımız temaslarda gördüğümüz kadarıyla, bunun için hem çipli koşucu sayısını hem de halkın katılımını artırmak gerekiyor. Vodafone 39. İstanbul Maratonu 4 Bucak İstanbul Koşusu ile maratona katılımı artırmak istiyoruz. Bu yıl maratonda ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın dijital eğitimine katkıda bulunmak için koşacağız. Vodafone 39. İstanbul Maratonu 4 Bucak İstanbul Koşusu ile maratonun ‘Çocuklar için koş’ mesajını İstanbul’un her köşesine taşıyabileceğimize inanıyoruz. 12 Kasım Pazar sabahı tüm İstanbulluları çocuklarıyla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne çocuklarımızın geleceği için koşmaya bekliyoruz.”

Haberin Devamı

30 bin çipli koşucu bekleniyor

1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen ve Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 30 bin çipli sporcunun katılması bekleniyor. Maratonda yüz binlerce İstanbullu da Asya’dan Avrupa’ya yürüyecek.

Haberin Devamı

Maraton Fuarı’nda geç kayıt imkânı sunulacak

Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda koşmak isteyenler, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde (Yenikapı Miting Alanı) 9-11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Maraton Fuarı'nda geç kayıt yaptırabilecek. Buna göre, sosyal sorumluluk ortaklarından olan sivil toplum kuruluşlarına en az 40 TL bağış yapmak ve 100 TL kayıt ücretini ödemek kaydıyla geç kayıt yaptırmak mümkün olacak. Bu yıl ilk kez Vodafone Park’ta son bulacak olan halk koşusu için ise İstanbul’un belli meydanlarında kurulan stantlarda kayıt yaptırılabiliyor