Gazete Vatan Logo
Futbol Volkan bizi evden aldırsana

Volkan bizi evden aldırsana

F.Bahçeli kalecinin foto muhabiri Vedat Danacı’yı tehdit etmesinin yankıları sürüyor

Volkan bizi evden aldırsana

Daha önce F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Haldun Üstünel’e aynı sözlerle gözdağı verirken, Gazeteciler Federasyonu, Spor Yazarları Derneği ve Foto Muhabirleri Derneği Volkan’ı kınadı. Kaleci sanal alemde de büyük tepki aldı.

A Mİllİ Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı 2014 Dünya Kupası elemeleri öncesinde 5 özel maç yaparak kadrosunu oluşturmaya çalışırken, Volkan’ın önceki gün Avusturya kampında foto muhabiri Vedat Danacı’ya saldırmasının yankıları sürüyor. Dağdan ‘flying fox’ yapan takım arkadaşlarını görüntüleyen Habertürk’ten Danacı’ya önce ”Neden ters ters bakıyorsun” diye çıkışan ardından da konrolünü kaybedip “Çekmeyin demedim mi? İnsanlığı bilmiyorsunuz, hayvanlığı da bilmiyorsunuz. Seni yazdım oğlum lan bir kenara... Seni evinden aldıracağım lan g.t” diyerek saldırıp üzerine yürümek istemişti.

‘TAHRİK ETTİ’ İDDİASI

-AVCI’NIN yardımcısı Tayfun Korkut’un araya girmesiyle olay yatışırken, F.Bahçeli oyuncu da gece twitter’dan attığı “Bugün tatsız bir olay yaşandı. Gazeteci bir arkadaş izin günümüzde fotoğraf çekiyordu. Takım arkadaşlarım söylemesi ile ben de arkadaştan beni çekebileceğini onların istemedigini söyledim. Dilediği gibi başta çekebileceğini sonra rahatça hareket edebilmemiz için çekmemesini rica ettim. Gazeteci arkadaş diğer gazetecilere haber verdi ve kalabalık oldular. Daha sonra ‘Çekmek nasıl olur gör’ der gibi tahrik etti kendisi. Dileyen istediği gibi algılayıp yorumlayabilir.. Olay tamamen böyle yaşanmıştır. Bana birisi saygısızlık yapmadığı sürece ben kimseye saygısızlık yapmam” sözleriyle kendini savunmuştu.

-ANCAK ‘evden aldırma’ya F.Bahçeliler hiç de yabancı değil. Daha önce 9 Kasım 2008’de G.Saray ile oynanan maçta sarı-kırmızılıların yöneticisi Haldun Üstünel gözlerinin içine baka baka küfür ettiğini iddia ettiği Mahmut Uslu için Aziz Yıldırım’a “Onu evden aldırır, döverim” derken F.Bahçe Başkanı verdiği “Bu ne biçim laf! Sen kimi evinden alıyorsun, öyle kolay mı bu işler? Kendine gel. Ben seni evinden alırım” yanıtı uzun süre gündemi meşgul etmişti.

-AZİZ Yıldırım’ın ardından Volkan’ın aynı ifadeleri kullanması başta Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türk Spor Yazarları Derneği olmak üzere büyük tepki çekerken sanal alemde de günün konusu oldu.

‘Herkes haddini bilecek’

-MİLLİ Takım kampında Volkan Demirel’in Vedat Danacı’ya, Caner Erkin’in de Oğuz Yörük’e sarf ettiği sözler gazetecilik meslek örgütlerinden büyük tepki aldı. Türk Spor Yazarları Derniği ‘Herkes haddini bilecek’ başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada iki futbolcuyu da kınarken, Volkan’ın da Caner’in de meslektaşlarından özür dilemesi gerektiğinin altını çizdiler.

-TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği de kamusal alan içinde görevini yapan bir gazeteciyi engellemenin yakışıksız, tehdit etmenin de suç olduğuna dikkat çekerken, Volkan ve Caner’i özür dilemeye davet etti. TFMD açıklamasında ayrıca “Bu çirkin tavır ve davranışları sebebi ile söz konusu iki sporcu hakkında gereğini yapması konusunda da Türkiye Futbol Federasyonu’nu göreve çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.Türkiye Gazeteciler Federasyonu da Volkan’ı kınarken, TFF’yi göreve çağırdı.

Volkan’da kafa da var popo da

İşte vukuatları: Euro 2008’de Koller’e kafa attı. G.Saray maçında poposuyla topu stop etti. Eliyle edep yerini tutup G.Saraylılar’ı çıldırttı. Barda bir kişinin kafasında şişe kırdı.

27 Şubat 2008: Türkiye Kupası çeyrek final 2. maçı: F.Bahçe maça 9 kişi devam ederken G.Saray uzatmada 2-1 öne geçti. Çılgına dönen Volkan, Lincoln’e saldırdı. Maç sonu Lincoln’ün ailesine küfür ettiğini söylese de 4 maç ceza aldı.

15 Haziran 2008: Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti ile oynadığımız maçta Koller’e attığı kafa nedeniyle kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Son dakikalarda kaleye Tuncay Şanlı geçmişti. Çeyrek final ve yarı finalde takımı yalnız bırakmıştı.

12 Nisan 2009: 0-0 biten G.Saray maçının sonlarında Lugano ve Emre Aşık’ın başlattığı kavgada, 4 kırmızı kart çıktı. Volkan olayların içinde olmasa da tribünlerden büyük tepki aldı. Volkan’ın G.Saray taraftarına karşı cinsel organını tuttuğu iddia edildi. Volkan, kasık sakatlığı nedeniyle o hareketi yaptığını söyledi. Ancak 3 maç cezadan kurtulamadı.

28 Mart 2010: F.Bahçe’nin Selçuk’la öne geçtiği G.Saray derbisinin uzatma dakikalarında topu poposuyla durdurması büyük tepki aldı. “Amacım rakiple dalga geçmek değildi. Sadece şov yapmak istedim” dedi.

3 Temmuz 2011: Çeşme tatilinde gittikleri bir gece kulubünde eşine baktığını iddia ettiği bir kişinin kafasında şişe kırmıştı.

11 Kasım 2011: Hırvatistan ile oynadığımız milli maçta kendisini yuhalayan taraftarları alkışlamış sonrasında tribünlere küfür ederken kameralara yakalanmıştı.

9 Mart 2012: Başkent’te bir avm’de imza gününe katılan Volkan bir taraftarla diyaloğa girdi. Diğer taraftarlar da olaya karışınca karşılıklı küfürleşmeler yaşandı.

TWİTTER

‘Oğlum bak git 2’

@Kramponnet: Volkan Demirel ortağı olduğu "evinizden aldırırız - evden eve nakliyat" firmasının tanıtım kokteylinde boy gösterdi

@peynirgemisi: Bizim araba servise gitti, sabah da erken saatte havaalanına gitmem lazım. Beni yarın evden aldırabilir misin, hadi gülüm be!

@MRTTVL: Volkan Demirel taksi durağı kurmuş. Hizmette sınır yok politikasıyla müşterilerini evden aldırıyormuş.

@zaferakbass: Röportaja gideceğim yolum uzak henüz evden çıkamadım. Şu Volkan Demirel beni evden aldırıp karşıya bıraktırsa süper olur.

@FerdiCarrefour: Volkan Demirel bir gazeteciye "seni evden aldırırım" demiş.. Buna şaşıranların sayısı, Akasya Durağı Emmy alsa şaşıracaklardan daha azdır.

@FatihDemireli: Volkan Demirel evden aldırmaya teşebbüs etti, eve yansıyan birşey yok. Abartmayalım

@halidox: Vedat Danacı'dan, Volkan Demirel'e... OĞLUM BAK GİT!

@sozcakici: Oğlum Bak Git 2: Başroller: Volkan Demirel & Vedat Danacı:

Haberin Devamı