Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Washington Post yazdı: "Türklerin kalbinde yer etti..."

Washington Post yazdı: "Türklerin kalbinde yer etti..."

Mili halterci Naim Süleymanoğlu'nun ölümü dünya basınında geniş yer buldu. ABD'nin saygın gazetelerinden The Washington Post'ta Naim Süleymanoğlu için bir yazı kaleme aldı

Washington Post yazdı: "Türklerin kalbinde yer etti..."

Mili halterci Naim Süleymanoğlu'nun ölümü dünya basınında geniş yer buldu. ABD'nin saygın gazetelerinden The Washington Post'ta Naim Süleymanoğlu için bir yazı kaleme alan Suzan Fraser, "Süleymanoğlu halter tarihinin en iyileri arasında kabul ediliyor ve lakabını gücü ve 'minik boyu' nedeniyle kazandı...Kendi ağırlığının 3 katını kaldırabiliyordu" ifadesini kullandı.

The Washington Post'tan Suzan Frazer şu ifadeleri kullandı:

"Ülkesinde milli bir kahraman olarak kabul edilen Süleymanoğlu, 1988'de Seul'deki olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanmasının ardından Türklerin kalbini kazandı. Herhangi bir turnuvadan döner dönmez, kendisini omuzlarında taşıyan binlerce hayranı tarafından karşılanıyordu.

Bulgar hükümetinin Türk azınlığına yaptığı muameleyi sert bir şekilde eleştiriyordu ve soy ismini daha fazla Slav soy ismine benzeyen 'Shalamanov'a çevirmek zorunda bırakılmıştı.

Bulgar halter takımı Melbourne'a 1986 yılında antreman için gittiğinde, tuvalette gibi davranarak takımdan kaçmıştı.

Haberin Devamı

Süleymanoğlu, Türk konsolosluğunda sığınma almadan önce birkaç gün boyunda Avustralya'da gizlenmişti. 1986 yılında soy ismini, 'Türkçe'ye daha yakın 'Süleymanoğlu'na çevirmişti."

Frazer'in makalesinde, Süleymanoğlu'nun Bulgar milli takımından kaçmak için tüm bu mücadelesinin ardından 1988'de Türkiye adına olimpiyatlara katıldığı hatırlatıldı.