Gazete Vatan Logo
İngiltere Wembley galibiyeti Çalhanoğlu'nu uçurdu!

Wembley galibiyeti Çalhanoğlu'nu uçurdu!

Almanya'nın Bayer Leverkusen takımında forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, İngiltere temsilcisi Tottenham Hotspur'u Wembley Stadı'nda yendikleri için mutlu olduğunu söyledi.

Wembley galibiyeti Çalhanoğlu'nu uçurdu!

Hakan Çalhanoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Tottenham Hotspur'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetlerini aldıkları maçın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Londra'ya kazanmak için geldiklerini belirten 22 yaşındaki futbolcu, "Maça iyi başladık. Tottenham Hotspur'u hiç oynatmadık. Önemli bir galibiyet aldık. İlk yarı iki taraf için de sert geçti. İkinci yarıya da iyi başladık. Şansımızı iyi değerlendirdik ve golü attık. Sonrasında geriye çekildik, 1-0'ı korumak istedik. Bunu başardığımız için mutluyuz." diye konuştu.

Maçın son 20 dakikasında forma giyen yıldız futbolcu, "İki haftadır belimden tedavi görüyorum. O yüzden bu sürede kadroda değildim, bugün ilk kez yeniden kadroya girdim. Hocam şans verdiği için mutluyum. 20 dakika da oynasam elimden geleni yapmaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) istedikleri yerde olmadıklarını dile getiren Hakan, Şampiyonlar Ligi'nde her maçta iyi oynadıkları ve Tottenham Hotspur galibiyetinin kendilerine umut verdiğini söyledi. Ligdeki performanslarını artırmaları gerektiğini vurgulayan 22 yaşındaki futbolcu, Avrupa kulvarındaki performanslarını lige de yansıtmaları gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın 2018 Dünya Kupası elemelerinde 12 Kasım Cumartesi günü Antalya'da Kosova ile oynayacağı maçla ilgili soruya, "Milli takıma çağrıldığım her zaman mutluyum. İnşallah bu sefer bir galibiyetle dönersek, ben eve öyle dönersem çok mutlu olurum. İnanıyorum ki Kosova'yı yeneceğiz, kazanmalıyız da. Ben de elimden geleni yapmaya çalışacağım." yanıtını verdi.