Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Wimbledon'da şampiyon Muguruza

Wimbledon'da şampiyon Muguruza

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, tek kadınlar finalinde ABD'li Venus Williams'ı 2-0 yenen İspanyol Garbine Muguruza, şampiyon oldu.

Wimbledon'da şampiyon Muguruza

HER maçın ayrı bir hikayesi vardır... Dünkü maçın özel hikayesi ise kesinlikle 10. oyundu. Hem Garbine Muguruza hem de Venus Williams bu ana kadar kendi servis oyunlarına tutundu. 37 yaşındaki ABD’li raket, Muguruza’nın servis oyununda 40-15’i buldu ve 2 kez set sayısı şansı yakaladı. Ancak 14 numaralı seribaşı İspanyol raket buradan geri dönerek önce sette eşitliği yakaladı sonra da Venus’ün servisini kırarak ipleri eline aldı. Muguruza, kendi servis oyununu da muazzam oynayarak 7-5’le 1-0 öne geçti.

ÜST ÜSTE 9 OYUN

İSPANYOL raketin 10. oyundaki geri dönüşüyle beraber kendine olan güveni daha da arttı. Öyle ki 2. sette 10 numaralı seribaşı Venus Williams’a oyun bile vermedi. Rakibinin 3 kez servisini kıran ve 3 kez de kendi servisine tutunarak üst üste 9 oyunu hanesine yazdırdı. Hem de maçın son sayısında ciddi bir risk alarak... Venus’un vurduğu topa oyun devam ederken itiraz eden 23 yaşındaki raket maç puanını da bu şekilde aldı. Muguruza böylelikle geçen sezon Roland Garros’da gelen zaferinin ardından 2. Grand Slam zaferinin altına imza attı.

Haberin Devamı

37 yaşında final oynama başarısı gösteren Venus’ü ayakta alkışlamak gerek... Muguruza ise, 2015 Wimbledon finalini kaybettiği Serena Williams’ın hamileliği nedeniyle ara verdiği şu dönemde kadın tenisinin aradığı süper star koltuğunu doldurmak için en ciddi aday. Dünkü dominant oyunu da bu beklentileri karşılayacağına dair en güzel umut ışığı...