Gazete Vatan Logo
Beşiktaş X faktör Slaven Biliç

X faktör Slaven Biliç

Beşiktaş'ın Feyenoord deplasmanında aldığı galibiyetin perde?arkasında kusursuz bir rakip analizi yatıyor

X faktör Slaven Biliç

BEŞİKTAŞ, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında önceki akşam Feyenoord'u Hollanda'da devirip play-off'a kalmak için büyük avantaj elde etti. Her ne kadar Rotterdam temsilcisi ciddi şekilde güç kaybetmiş olsa da siyah-beyazlılar da transferde gecikip kadrosundaki eksiklerini gideremediği için özellikle deplasmandaki mücadelenin çok zorlu geçebileceği konuşuluyordu. Ancak Kartal öyle futbol sergiledi ki; rakibinin kendisini çok da tehdit etmesine müsaade etmeden sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

KiM, NASIL OYNUYOR?

TAKIMIN bu futbolu ve aldığı skorun arkasında teknik direktör Slaven Biliç ve kurmaylarının kusursuz rakip analizi yatıyor. Hırvat hoca ve ekibi, kura çekiminin hemen sonrasında Hollanda temsilcisini mercek altına aldı. Günlerce rakibin geçen sezonki maçlarının videoları izlendi ve her bir oyuncunun özellikleri, ne yaptığı, nasıl oynadığı tespit edildi. Ardından Biliç'in yardımcıları Eren Şafak ve Edin Terzic, Feyenoord'un 23 Temmuz'da Real Sociedad ile oynadığı hazırlık maçını yerinde izleyip rakibin son durumu hakkında detaylı rapor hazırladılar.
İKİLİNİN raporu ve videolardan elde edilen bilgiler ışığında önceki günkü maçın taktiği belirlendi. Biliç, yine görüntüler üzerinden oyuncularına rakip oyuncuları tanıttı, antrenmanlarda taktik uygulamalar çalışıldı, oyuncular ne yapacaklarını adeta ezberledi.
SERDAR-KERiM-ATIBA...
DE KUIP'TE Biliç'in de söylediği şekilde siyah-beyazlı oyuncular hocalarının söylediklerini harfiyen yerine getirdi. En başta Feyenoord'un en etkili silahı olduğu tespit edilen sol açık Boetius etkisiz hale getirildi. Burada en başta Serdar, ardından sürekli olarak geriye gelen Kerim ve onun dönemediği zamanlarda ise Atiba müthiş yardımlaştı. Diğer tarafta ise sağ bek Schaken sürekli ileri çıktığı için Olcay, Motta'dan desteğini esirgemedi. Bu iki hamle rakibin durdurulmasında en büyük etkendi.
HATA MOTTA'DAN
BEŞİKTAŞLI oyuncular sahanın neredeyse her bölgesinde çok iyi yardımlaştı. Beşiktaş, yarı sahasında topun olduğu yerde birikerek rakibe alan bırakmadı. Her oyuncu son derece konsantreydi. Bir diğer önemli plan da rakibin hata yapmaya çok müsait defans oyuncuları üzerinde baskı kurmaktı. Niketim Kerim'in golü böyle gelirken siyah-beyazlılar bu şekilde; ön tarafta kazandıkları toplarla başka fırsatlar da yakaladılar.
İLK sınavı belki de Motta'nın 90+5'teki tek hatasıyla bitirdi Kartal. Ancak oynanan oyun, tura giden yolda o golün çok da problem olmayacağını düşündürdü herkese. Tabii rövanşta da aynı konsantrasyonun Olimpiyat Stadı’na da yansıyacağını kabul ederek...
Hocalar uçakta maçı izlediler
BEŞİKTAŞ'IN Slaven Biliç önderliğindeki teknik ekibi, ikinci maçın hazırlıklarına da ara vermeden başladı. İlk mücadeleye çok iyi çalışıp oyuncuları da karşılaşmaya çok iyi hazırlayan teknik heyet, dönüş uçağında da De Kuip'teki maçı izledi ve notlar alarak rövanş için analize başladı.
TOLGA: 0-0 gibi oynayacağız
BEŞİKTAŞ Kaptanı Tolga Zengin, 2-1'lik Feyenoord zaferine karşın temkinli... Dönüş öncesinde BJK TV'ye röportaj veren tecrübeli kaleci "Taraftarlarımıza güzel bir oyun ve güzel bir skor hediye ettik. Ancak bu iş daha bitmedi. Rövanşta 0-0 gibi oynayacağız” şeklinde konuştu.
Tur primi 260 bin DOLAR
BEŞİKTAŞ, önceki gün Feyenoord'u deplasmanda 2-1 yenip Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunu geçmek adına çok önemli bir adım attı. Ancak tüm oyuncular bu maçın bir rövanşının olduğunun ve o karşılaşmanın da çok zorlu geçeceğinin farkında. Siyah-beyazlı oyuncular eğer Feyenoord'u elerse 260 bin dolarlık primden pay alma hakkı kazanacaklar.

Haberin Devamı