Gazete Vatan Logo
Futbol Xavi futbolu bırakıyor

Xavi futbolu bırakıyor

Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın efsane futbolcusu Xavi Hernandez, sezon sonu itibariyla profesyonel kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Xavi futbolu bırakıyor

Barcelona ve İspanya Milli Takımı'yla sayısız başarı kazanan Xavi Hernandez, şu anda formasını giydiği Katar'ın Al-Sadd kulübündeki sezon sona erdikten sonra emekliye ayrılacağını açıkladı.

Yaşı ilerledikçe performansında düşüş gördüğünü kaydeden 37 yaşındaki futbolcu, ''Kariyerimde büyük bir sakatlık yaşamadım. Bu açıdan kendimi şanslı olarak görüyorum. Ancak geçmişe göre artık kendimi daha yorgun hissediyorum. Oynadığım maçlardan sonra toparlanmam zor oluyor. Bu nedenle futbolculuk kariyerimi noktalama kararı verdim. Bu sezonun son sezonum olduğunu söyleyebilirim'' dedi.

Futbolculuğun ardından kariyerine antrenör olarak devam etmek istediğini belirten Xavi, bunun için kurslara katılıp, antrenörlük lisansı alacağını söyledi.

Kariyerinde 8 La Liga, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 İspanya Kral Kupası şampiyonluğu yaşayan Xavi, İspanya Milli Takımı ile 2008 Avrupa Şampiyonu, 2010 Dünya Kupası zaferleri yaşamıştı.

(Fanatik)