Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ya Beşiktaş, her iki kupada şampiyon olursa?

Ya Beşiktaş, her iki kupada şampiyon olursa?

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ni kazanması ancak ligde şampiyonluğu kazanamaması durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara direkt olarak katılıp katılmayacağı belli oldu.

Ya Beşiktaş, her iki kupada şampiyon olursa?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin katılımcılarının belirlendiği "Kurallar" kitapçığında, UEFA Avrupa Ligi şampiyonunun Şampiyonlar Ligi'ne katılımıyla ilgili bilgiler yer aldı. Buna göre; UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olan takıma garanti edilen nokta UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan önceki playoff aşaması. Şayet, gruplara garanti olarak katılan takım sayısı doluysa takımlar playofftan başlatılıyor.

BEŞİKTAŞ, LİGDE VE AVRUPA'DA ŞAMPİYON OLURSA HAKKI DEVREDİLECEK Mİ?

Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi şampiyonunun, kendi yerel liginde Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkını kazanması halinde ortaya çıkan fazla hakkın ne olacağı ile ilgili de bilgi verildi.

Şu anki Spor Toto Süper Lig puan durumu göz önünde bulundurulacak olunursa; Beşiktaş'ın hem UEFA Avrupa Ligi ne Spor Toto Süper Ligi şampiyonu olması durumunda, lig ikincisi Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne 'doğrudan' katılamayacak. Lig üçüncüsü Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'ne ön elemelerden katılım hakkı kazanamayacak.

Ayrıca, ligde şampiyon olması durumunda doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılım hakkı kazanacak olan Beşiktaş, eğer UEFA Avrupa Ligi'ni de kazanırsa finaldeki rakibi de UEFA Şampiyonlar Ligi hakkını devralamayacak.

Haberin Devamı

UEFA, Avrupa Ligi kazananına verilen Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkının tek bir kulübe ait olduğu ve devredilemeyeceğinin altını çizdi.