Gazete Vatan Logo
Futbol Ya Erzik ya Güzelaydın

Ya Erzik ya Güzelaydın

Futbol Federasyonu Başkanı koltuğu için öne çıkan 2 aday var. İbrahim Seten yorumluyor

HALUK Ulusoy’un son genel kurulda güvenoyu alamamasından sonra, 14 Şubat kongresinde yeni federasyon başkanının kim olacağı tartışılmaya başlandı.

Kulislerde 2 isim öne çıkmış durumda..
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, böyle bir göreve aday olmadığını ısrarla belirtmesine karşın pek çok kişi tarafından başkanlığa en uygun aday olarak gösteriliyor. 14 Şubat’ta resmen bitecek olan Ulusoy döneminin ardından ’dengeli’ ve ’uzlaşmacı’ bir başkan gerektiğini düşünen başta F.Bahçe olmak üzere pek çok kulüp Erzik’i başkanlığa ikna etmek için kulislere hız vermiş durumda.. Ancak Erzik’in görevi kabul etme ihtimali hâlâ yüzde 50’yi aşmış değil..
Öne çıkan ikinci isim ise Bıçakçı döneminin Milli Takımlar Sorumlusu, işadamı Serdar Güzelaydın.. Ulusoy’un ardından radikal değişiklikler yapılmasını isteyen 5 Süper Lig kulübünün yanında, ağırlıklı olarak 2. ve 3. lig takımları Güzelaydın’ın ’yeni kurtarıcı’ olabileceğini savunuyor. Güzelaydın, özellikle “Beyaz İhtilal” olarak adlandırılan 17 Ocak Genel Kurulu’nda gösterdiği performans ve yaptığı kongre organizasyonuyla büyük puan topladı.

İkisi birden...
İBRAHİM SETEN


Türk futbolu, önemli bir dönemecin eşiğine geldi. Madem Ulusoy döneminin ‘karanlık’ olduğundan şikayet ediyoruz, arkasından ‘aydınlığın’ gelmesi için herkesin güçbirliği yapması gerekiyor. Artık kimsenin güçleri paylaştırma lüksü kalmadı. Öne çıkan 2 isim de pırıl pırıl.. Erzik’i anlatmaya gerek bile yok.

Bilgili, görgülü, tutarlı, FIFA’da yıllardır Türkiye’yi temsil etmiş bir bayrak isim.. Onun dünya çapındaki saygınlığına kesinlikle ihtiyacımız var.. Güzelaydın ise ‘Ulusoy’u indiren’ hareketin liderliğini yaptı, son kongrenin en büyük ve görünmeyen kahramanıydı.. Başkası olsa veya Güzelaydın işin içinde olmasa, FIFA’lı, mahkemeli, mektuplu kongreden böyle bir zaferle çıkılamazdı. Bu başarı Güzelaydın’ın gücünü yükseltti.. Belki Erzik kadar güçlü bir isim değil ama varolan gücünü doğru yönetiyor. Ayrıca ilkeli, tutarlı, herkesi kucaklıyor.. Her dönem şansı var..

Ama doğru çözüm ikisinden biri değil..
İkisi birden.. Erzik zaten haftanın 3 günü yurtdışında görevli olacak.. Arkasında sağlam bir ekip kurmalı ve bu ekibin çimentosu da Serdar Güzelaydın olabilir.. Bence Erzik başkanlığa ikna edilmeli, Güzelaydın ise bir dönem Erzik’in yönetiminde yer alıp sırasını beklemeli..

Haberin Devamı