Gazete Vatan Logo
Futbol Ya istifa ya da seçimli genel kurul

Ya istifa ya da seçimli genel kurul

TFF Başkanı Aydınlar istifasından vazgeçerse şubat ayında seçime gidecek

Ya istifa ya da seçimli genel kurul

Son yaşananların ardından sabrı taşan TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar istifasından vazgeçerse şubat ayında seçime gidecek.

Federasyonun cuma günü Ankara’da kulüplerle yaptığı toplantıdan yepyeni bir kaos çıktı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın toplantının içine ulaşan açıklamasıyla alevlenen tartışma ve görüş ayrılığı TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’ı radikal kararların eşiğine getirdi.

YAŞANANLARIN ardından TFF’nin yarın yapacağı toplantıda ya Aydınlar istifa edecek ya da 26 Ocak’taki Genel Kurul, şubat ayına seçimli olarak ertelenecek. Bu arada yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bazı kulüp yöneticileri de Aydınlar’ı istifadan vazgeçirmek için çaba gösteriyor.

‘BİZE FARKLI DIŞARIDA FARKLI!’

AZİZ Yıldırım’ın mektubunun TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ tarafından okumasının ardından öncelikle salonda bulunan kulüp temsilcileri duruma büyük tepki gösterdiler. Aydınlar da, “Özellikle F.Bahçe bizim çalışmamızı köstekliyor. Bizimleyken farklı, dışarıda farklı konuşuyorlar” diyerek istifa restini ortaya attı. Bu sözlere karşılık Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören de Aydınlar’dan yana tavır sergilese de başkanın kararlılığı devam etti.

TOPLANTIDA yaşanan bütün bu gelişmelerin ardından dün pek çok kulüp yöneticisi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Aydınlar’ın yarınki toplantıya 2 maddeyle gideceği anlaşıldı. Buna göre ya başta Aziz Yıldırım’la birlikte UEFA ile boğuşmaktan yorulan Aydınlar istifasını açıklayacak ya da 26 Ocak’ta 58. madde için toplanacak Genel Kurul’u şubat ayına seçimli olarak erteleyecek. 58. maddeyle ilgili ne yapılacaksa da o genel kurulda karara bağlanacak.

‘Aydınlar’ın bırakması başarısızlık olur’

Ünal Aysal: “Şu noktada görevine devam etmeli. 7 aylık sürecin sonunda şike kararını aldıktan sonra isterse bırakabilir. Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına da ‘Bravo’ diyorum ve destekliyorum.”

G.SARAY, şike soruşturmasının ilk gününden itibaren küme düşürülmenin karşısında olduğunu yinelerken başkan Ünal Aysal son toplantıda çıkan tartışmanın ardından istifa edeceği sinyallerini veren TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da görevinde kalması gerektiğini söyledi.

VATAN’a konuşan Aysal, Aydınlar’ın görevi bırakmasının başarısızlık olacağının altını çizerek, “Mehmet Ali Aydınlar’ın şu noktada görevi bırakması yanlış olur. Başarısızlık olur. 7 aylık sürecin sonunda ancak şike kararını aldıktan sonra isterse bırakır. Ki bence hiç de gereği yok” ifadelerini kullandı.

ÖTE yandan Aysal, Aziz Yıldırım’ın geçtiğimiz gün yaptığı ve olay yaratan açıklamalarını da desteklediğini belirtmeden geçmedi.. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın küme düşmenin kaldırılmasına karşı çıkmasını olumlu karşıladığını belirten sarı-kırmızıların başkanı Aysal bu konuyla ilgili olarak da, “Aziz Yıldırım’ın açıklamasını destekliyorum ve bravo diyorum” dedi.

Haberin Devamı