Gazete Vatan Logo
Futbol Yalçın: 'Advocaat hocalık yapmasın'

Yalçın: 'Advocaat hocalık yapmasın'

Türk futbolunun süper yeteneği Sergen Yalçın'ın Süper Lig yorumları başladı.

Yalçın: 'Advocaat hocalık yapmasın'

Sezonu Bip uygulamasında açan Sergen Yalçın, Fenerbahçe'nin yeni hocası Dick Advocaat'tan, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki şansı ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

"ADVOCAAT HOCALIK YAPMASIN"

Advocaat'ın "Başkanla hangi taktikte oynayacağımıza karar vereceğiz" söyleminin çok komik olduğunu dile getiren Bip yorumcusu Sergen Yalçın şöyle devam etti. "Bir kulüp Başkanı futbolu bilebilir, görebilir, anlayabilir ama kesinlikle saha içerisindeki sistemden çok haberdar olabileceğini zannetmiyorum. Nasıl oynaması gerektiğini bir Başkan ile diyalog içerisine girmek bence çok sağlıklı değil. Ben de 2-3 senedir teknik direktörlük yapıyorum, daha hiç bir Başkan ile böyle bir diyaloğum olmadı. Başkan ile böyle bir diyaloğa gireceksen o zaman sen niye teknik direktörlük yapıyorsun? Başka bir şey yap o zaman, hocalık yapma! Başka bir iş koluna yönel. Bu durum Bana komik geldi."

"BEŞİKTAŞ LİDER VASIFLI GOMEZ VE SOSA'SIZ ÇOK CİDDİ KAN KAYBETTİ"

Beşiktaş'ın bu sezon Gomez ve Sosa'dan yoksun olmasıyla ilgili çok ciddi bir kan kaybına uğradığını söyleyen Sergen Yalçın, siyah beyazlı takım hakkında Bip uygulamasında yer alan "10 Numara Muhabbet"te şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

"Şampiyonlar Ligi'nde gruplar henüz çekilmedi belli değil ama Beşiktaş ile ilgili çok net olan bir gerçek var onu söyleyeyim. Gomez ve Sosa'sız Beşiktaş ciddi kan kaybetti. Yani en az yüzde kırkını kaybetti takımın. Çünkü bu iki oyuncu Beşiktaş'ın şampiyonluğunda, kazandığı maçlarda oyun içerisindeki özellikle lider vasıflı oyuncu deriz ya Beşiktaş'ta geçen sezon bu oyuncular Gomez ve Sosa'ydı. Bu oyuncuların gitmesi Beşiktaş'a çok kan kaybettirdi. Çok ciddi sorun yaşayacaklarını düşünüyorum eğer orayı dolduramazlarsa. Bu saatten sonra da çok kolay doldurulabilecek yerler değil. "

"TÜRKİYE'DEN HERHANGİ BİR TAKIMIN AVRUPA'DA BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Bu sezon Avrupa'da başarını çok zor olduğunu dile getiren Bip yorumcusu Sergen Yalçın, bu söylediğini sadece Beşiktaş için değil tüm takımlar için olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yalçın, "Hele ki Şampiyonla Ligi'nde minimum başarı. Başarı nedir? Belki oynayacağı dörtlü gruptan çıkarsa o başarı olabilir mesela. Onun devamına gitme olayı çok zor . Çünkü çok ciddi kulüpler var Avrupa'da yatırım yapan. Çok ciddi rakamlar harcayan, yatırımlar yapan önemli kulüpler yapan. Türkiye'den Beşiktaş değil, herhangi bir takımın Avrupa'da başarılı olacağını düşünmüyorum. Türkiye ligi için her zaman başarılı olabileceklerini düşünüyorum, oynanan lig belli. Beşiktaş'ın kadrosu çok bozulmuş bir kadro değil geçen sezona oranla. Beşiktaş yeni stadının da verdiği avantaj ile bu açığı kapatır diye düşünüyorum. Şampiyonluk potasında yerini alacaktır" diye konuştu.