Gazete Vatan Logo
Futbol Yanal'ın büyük rahatsızlığı

Yanal'ın büyük rahatsızlığı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın, daha önce kendisini Futbol Federasyonu’ndaki görevinden alan Mehmet Ali Aydınlar’ın başkan adayı olmasından büyük rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

Yanal'ın büyük rahatsızlığı

Mehmet Ali Aydınlar’ın 3 Kasım’da yapılacak Fenerbahçe Kulübü seçimli olağanüstü kongresinde başkan adaylığını resmen açıklamasından sonra gözler Teknik Direktör Ersun Yanal’a çevrildi. Futbol Federasyonu başkanlığı döneminde Futbol Genel Direktörlüğü görevini sürdüren Yanal’ın işine son veren Aydınlar’ın Fenerbahçe başkanı olması durumunda deneyimli teknik adam ile çalışıp çalışmayacağı merak konusu olurken, ikili arasında geçmişte yaşanan gerginliğin bu olasılığı azalttığı bildirildi.

29 Haziran 2011 tarihinde TFF başkanlığına seçilen Aydınlar’ın, Mahmut Özgener döneminde Futbol Genel Direktörlüğüne getirilen Ersun Yanal ile yıldızı bir türlü barışmamış ve dört ay sonra deneyimli teknik adamla yollar ayrılmıştı. Aydınlar başkanvekili Göksel Gümüşdağ ile birlikte Beylerbeyi tesislerine habersiz olarak baskın yapmış ve başta Yanal ile ekibinden kimseyi görevi başında görmeyince sözleşmesinin tek taraflı olarak fesih edilmesi talimatını vermişti. Yanal’ın görevden alınmasındaki asıl gerekçenin ise Guus Hiddink ile yaşadığı gerginlik olduğu ortaya çıkmıştı. Aydınlar, 4 yıllık sözleşmesi bulunan Ersun Yanal ile tazminat konusunda yaptığı görüşmede uzlaşma sağlayamayınca, ilişiğinin kesilmesine karar vermişti. Ayda 120 bin lira ücret alan Yanal ise tazminatsız ayrılmayı kabul etmemişti. Bunun üzerine Aydınlar, Yanal’ın yanı sıra ekibinde yer alan Zeynep Gül Ene, Serkan Korkmaz, Tevfik Eroğlu, Raşit Çetiner, Koray Gürtaş, Volkan Kazak, Recep Karatepe, Mustafa Turgat gibi isimlerinde sözleşmelerine son verilmişti.

TEDİRGİN OLDU

Aziz Yıldırım ile uyum içinde çalıştığını her fırsatta dile getiren Yanal’ın, Aydınlar’ın başkan adaylığından tedirgin olduğu bildirildi. Yakın çevresiyle endişelerini paşlaşan deneyimli hocanın, “Ben Aziz başkan ile geldim. Eğer seçimi kaybederse durumumu gözden geçirmem gerekir” dediği vurgulandı.

(Milliyet)

Haberin Devamı