Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Yanal'ın raporu bekleniyor!

Yanal'ın raporu bekleniyor!

Sezon başında ve ara transferde yaptığı rekor harcamaya rağmen ligi ancak beşinci sırada bitirebilen Trabzonspor'a sert eleştiriler geldi.

Yanal'ın raporu bekleniyor!

Yerel basın, dördüncülük şansını kaçıran bordo mavililerde başkandan futbolculara kadar herkesi suçladı.

"SEVİNELİM Mİ?"

Medicana Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak İstanbul Başakşehir'in da puan kaybettiği son haftada dördüncülük şansını elinin tersiyle iten Trabzonspor'da sular durulmuyor. Yerel gazeteler, sezon boyunca çok sert şekilde eleştirdikleri Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Teknik Direktör Ersun Yanal ve futbolcuları Medicana Sivas maçı sonrası da adeta topa tuttu. İlkhaber Gazetesi, "Sevinelim mi? Helal olsun.. 110 milyon euroluk takım 5'inci oldu. Bu başkanla, bu yöntimle, bu hocayla ve bu takımla Avrupa'ya gitsen ne olur?" ifadesini kullandı. Taka Gazetesi, "Şampiyonluk başka bahara. Trabzonspor onlarca oyuncu transfer etti, ligi ancak 5'inci bitirebildi.

Bordo mavi forma 5'inci oldu", Kuzey Ekspres Gazetesi, "Trabzonspor çifte şampiyonluk hedefiyle başladı ama elde var beşincilik. Hacıosmanoğlu, tarihin en iyisi dediği kadro iye ligi beşinci bitirdi. Tarihi kadro gururla sunar" ifadeleriyle maçı okuyucularına duyurdu.

Haberin Devamı

"SEZONU ERKEN AÇIN DA AKILLANIN"

Günebakış Gazetesi, "200 milyonluk takımla ancak beşinci olabildi. Akılsız başın cezasını ayaklar çeker. Sezonu erken açın da akıllanın" ifadeleriyle Hacıosmanoğlu ve futbolculara eleştirilerini yöneltti. Karadeniz Gazetesi ise, "Trabzon'un çilesi bitti. Züğürt tesellisi" manşetini attı. Son Nokta Gazetesi de, "Oh beee! Çile bitti. Hayal kırıklığına uğradığımız bir sezon daha geride kaldı. Bizden bu kadar" ifadelerini kullandı.

YANAL'IN RAPORU BEKLENİYOR

Ligin tamamlanmasının ardından gözler teknik direktör Ersun Yanal'ın vereceği rapora çevrildi. Medicana Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Daha kaliteli oyun oynamak için daha kaliteli oyuncularla mücadele etmelisiniz. Herkes şapkasını önüne koyacak. Başkanla bunu konuştuk. Zirvede olmak ve bu devam ettirilmek isteniyorsa buna uygun kadro oluşturulmalı. Bu sezon emek veren arkadaşlarımızdan bazılarına teşekkür edip yollarımızı ayıracağız ve önümüze bakacağız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yanal'ın bu sözleri takımda büyük bir temizlik yapılacağı şeklinde yorumlanırken, yabancılardan başlayarak takımda fazla şans bulamayan en az 10 oyuncunun gönderileceği öğrenildi. Yanal'ın elindeki 25 kişilik transfer listesinden en az 7-8 oyuncunun takıma katılması bekleniyor.