Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Yanal: Trabzonspor'u ayağa kaldıracağız!

Yanal: Trabzonspor'u ayağa kaldıracağız!

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yapımı süren Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nde düzenlenen törenle iki yıllık sözleşmeye imza attı. Trabzonspor'u çok iyi tanıdığını belirten Yanal, "Şimdi çok söz değil çalışma zamanı" dedi.

Yanal: Trabzonspor'u ayağa kaldıracağız!

Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'de düzenlenen imza töreninde konuşan Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, bugünün Trabzonspor için tarihi bir gün olduğuna işaret etti ve şunları söyledi:

"Ankara'ya, Konya'ya deniz getireceğiz derler ya, biz de Trabzon'a ovayı getirdik. Trabzon'da bu kadar düz bir araziye hiçbirimiz şahit olmadık. Gerçekten olağanüstü bir tesise kavuşuyoruz. Artık son aylara girdik. Bugün Ersun hoca ile, sizlerle birlikte yeni bir heyecanın eşiğindeyiz. Stadı gezdik, son durumunu irdeledik. Sizde farkındasınız ki son günlerde stat hızlı bir şekilde yol alıyor. Takvime bakılacak olursa sezona inşallah burada başlayacağız. Sıkıntılar vardı, hepimiz farkındaydık. Özellikle çatı ilerlemiyordu, ya da çok yavaş hızla ilerliyordu. Sorunlar çözüldü. Hem Gençlik Spor Bakanımıza, hem TOKİ Bakanımıza, şehrimizin Bakanları Süleyman bey ve Berat beye teşekkür ediyorum. Hepimiz şu anda çok mutluyuz. İçeride olağanüstü bir çalışma var. Artık kafamızda bir soru işareti kalmadı. İnşallah yeni stada yeni sezonda biraz gecikmeli başlayacağız. İki maç seyircisiz oynanacağı için biz de burada başlamak istemiyoruz."

Haberin Devamı

"AKYAZI, ŞEHRİN NEFES ALACAK ÖNEMLİ BİR YERİ OLMAYA ADAY"

Bu tesisle birlikte cami olarak hep beraber yukarıya doğru çıkacaklarını belirten Başkan Usta, "Bugün özellikle daha fazla mutluyum. Çünkü etrafı derli toplu gezdiğimizde şunu görüyoruz ki burası sadece bir spor kompleksi değil aynı zamanda kentin nefes alacak önemli bir yeri olmaya da aday. Trabzon'da şehir dışına çıkmaya kalktığınızda nefes alacak bir alan bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Buranın geleceğini bugünden görebiliyoruz. Hem muhteşem bir spor tesisi, hem de şehrimizin, binlerce, on binlerce insanımızın mutlu olacağı olağanüstü bir geleceğe bizi hazırlıyor" dedi.

"YENİ BAŞLANGIÇ İÇİN AKYAZI REFERANS OLACAK"

Trabzonspor'un dip yapmış noktada olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Başkan Usta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada her şeyiyle yeniden başlamamız gerekiyor. Tesis bu aşamada bir referans olacaktır. Burası aslında bizi ateşleyecek olan en önemli unsur olacaktır. Bütün takımla, camiayla, yeni hocamızla birlikte yeni bir yolculuğa başlayacağız. Ersun hoca da burayı iyi tanıyor ve iyi biliyor. Kendisine tekrar 'Trabzonspor'a hoş geldin' diyorum. Yeni sezonda yeni heyecanlar için, hep birlikte kenetleneceğimiz yeni bir yolculuk için davette bulunuyorum. Burayı sahiplenmemiz gerekiyor. Bu yeni dünyayı inşa edebilmek adına artık heyecanlı günlerin arifesindeyiz. Birlikte bu işe sahip çıkarak gelecekte çok büyük işlere imza atacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Buradaki kompleksin şehrimize, Trabzonspor'a, Türk futboluna ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gerçekten düz bir ova Trabzon'a geldi. Bu tarihi bir durumdur. Bu tesisle beraber birbirimize söz verip, iyi ve kötü günde Trabzonspor'un arkasında durarak geleceğimizi inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR'U NEREYE GETİRECEĞİMİZİ İYİ BİLİYORUM"

Teknik Direktör Ersun Yanal ise, Trabzon'u tanıdığını ve neye ihtiyacın olduğunun da farkında olduğunu belirterek, şunları söyledi;

Haberin Devamı

"Türkiye'de Trabzonspor önemli bir değer. Bu değeri oluşturmak için yılların birikimi olan bu camiayı oluşturan değerleri çok iyi biliyorum ve tanıyorum. Trabzonspor'u destekleyecek herkesle birlikte olmamız gerekiyor. Bu birliktelikte, ihtiyacımız olan yolculuğun ne olduğunu hepimiz bildiğimiz için çok zorlanacağımızı düşünmüyorum. İhtiyaçlar belli. Yeni bir başlangıcın zemini hazır. Bu zeminde dip yapmış Trabzonspor'u nereye getireceğimizi çok iyi biliyoruz. Gönülden, yürekten çalışarak onu nereye götüreceğimizi de çok iyi biliyoruz."

"SABIRA VE DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

'Şimdi çok söz değil, çalışma zamanı' diyen Yanal, açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı:

"Trabzonspor artık hangi şartlarda ve koşullarda çalışacağını çok iyi biliyor. Önümüzde bir orta vade olacak. Burada herkesin sabrına ve desteğine ihtiyacımız var. Çünkü her şey birden olmayacak, yavaş yavaş gerçekleşecek. Kuracağımız sağlıklı bir yapıyla uzun vadesi de planlanarak, bundan önce ne yapıldığına bakmadan, bundan sonra ne yapılacağını sağlam adımlarla oluşturacağız. İstediği sonuçları almak için de çatısını doğru kuran, temelini sağlam atan bir takım yaratmak zorundayız. Bunu hep beraber yapacağız. Bunun için bize bir süreç, zaman, destek lazım. Bu desteği herkesten bekliyoruz."

Haberin Devamı