Gazete Vatan Logo
Galatasaray Yaralı Aslan derbide bile Güler

Yaralı Aslan derbide bile Güler

F.Bahçe Ülker’in yanı sıra sakatlık belasına karşı da mücadele eden G.Saray Liv Hospital, ezeli rakibini yenip seride durumu 1-1’e getirdi

Yaralı Aslan derbide bile Güler

Ender ağrıları nedeniyle 16 dakika oynayabildi. Pocius ilk çeyrekte bileğini burkunca maça devam edemezken Micov ise 2. periyotta hastanelik oldu.

Rotasyonu iyice daralan Cimbom, uzatmaya giden maçı 3. çeyrekte açılan kaşına 7 dikiş atılan Sinan Güler’in önderliğinde kazanıp yine mucize yarattı

2.5 ay önce yine Abdi İpekçi’de normal sezonun 21. haftasında karşılaşmıştı G.Saray Liv Hospital ve F.Bahçe Ülker... Sarı-kırmızılılar o maçta takımı terk edenler ve sakatlıklar nedeniyle sadece 6 oyuncuyla mücadele etmek durumunda kalmıştı. Olağanüstü bir savaş ortaya koyan sarı-kırmızılılar, herkesi yanıltmış ve ezeli rakibini mağlup etmişti.

O gün o galibiyeti anlatmak için tek kelime yetmişti: Mucize. Dün ise daha da ileri gitti Aslan... Üstelik bu defa play-off’ta hem de uzatmaya giden maçta başardılar!

DERBİNİN ilk çeyreğinde Pocius, yakınında bir F.Bahçeli bile yokken kendi kendine bileğini burktu, maça devam edemedi. 2. periyotta ise Goudelock, Micov’un ayağına düştü, Rus oyuncu hastanelik oldu. Ender ayağındaki ağrılar nedeniyle sadece 16 dakika sahada kalabilirken Sinan da 3. çeyrekte sakatlandı. Zisis’le kafa kafaya çarpışınca açılan kaşına 7 dikiş atılan Sinan, kalan sürede kafasındaki sargıyla oynamak durumunda kaldı.

Haberin Devamı

BJELICA’YA RAĞMEN

F.BAHÇE’NİN tempoyu bir türlü ytükseltemediği, toplamda 15 top kaybı yaptığı, hiç ritim bulamadığı, G.Saray’ın ise sürekli eşleşme avantajları arayıp, bire birlere ve mücadele üzerinden, hatta faul almaya zorlayarak bir şeyler üretmeye çalıştığı maç, 4. çeyreğin son hücumunda Young’ın Zoric’i bloklaması, ardından da Goudelock’ın kaçan 3’lüğüyle uzatmaya gitti.

BU boğulan oyunda, uzatmada F.Bahçe’ye oranla biraz daha rahat nefes alan G.Saray, maçı 20 sayı, 5 ribaunt, 4 asist ve 7 dikişle tamamlayan Sinan’ın bitime 5 saniye kala Bjelica’nın savunmasına rağmen attığı basketle kazandı.

ŞİMDİ seride durum 1-1’e geldi. Bu eşlemeden yarı finale uzanacak takım, çarşamba günü Ülker Arena’da oynanacak 3. derbide belli olacak.