Gazete Vatan Logo
Basketbol Yarı finalde Hırvatistan'a yenildik

Yarı finalde Hırvatistan'a yenildik

FIBA 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, yarı finalde Hırvatistan'a 91-56 mağlup oldu ve final şansını yitirdi.

Yarı finalde Hırvatistan'a yenildik

FIBA 19 Yaş Altı Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, yarı finalde Hırvatistan'a 91-56 mağlup oldu.

Yunanistan'ın Girit adasında düzenlenen şampiyonada, mücadeleye iyi başlayan Hırvatistan, Arapovic ile pota altından üst üste bulduğu sayılarla Türkiye karşısında ilk 5 dakikayı 11-6 önde geçti. Milliler, kalan dakikalarda rakibi karşısında iyi savunma yapamayınca Hırvatistan karşısında ilk periyodu 22-12 geride kapattı.

İkinci çeyreğe Türkiye, 6-0'lık seriyle başlamasına rağmen savunmada yetersiz kaldı. Hızlı hücumlarda Zubac ve Arapovic ile sayılar bulmaya devam eden Hırvatistan, aradaki farkı daha da açarak ilk yarıyı 44-28 önde kapattı.

Farkın açılması nedeniyle morali bozulan ve çok fazla top kaybı yapan Türkiye karşısında üçüncü periyotta oyunun kontrolünü tamamen ele alan Hırvatistan, Slavica ile bulduğu sayılarla son çeyreğe 72-45 önde girdi.

Son periyotta oyun disiplininden kopan Türkiye karşısında dış atışlarla sayılar bulan Hırvatistan, rahat bir oyununun ardından mücadeleyi 91-56 kazanarak finale yükseldi.

Haberin Devamı

Türkiye, yarı finalde ev sahibi Yunanistan ile ABD arasındaki mücadeleyi kaybedecek takımla yarın TSİ 18.15'te üçüncülük maçına çıkacak.