Gazete Vatan Logo
Galatasaray Yarsuvat: G.Saray üç çocuğa kalmış

Yarsuvat: G.Saray üç çocuğa kalmış

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, sessizliğini bozdu. Yarsuvat, G.Saray'ın durumunun vahim olduğunu ve seçime gidilmesi gerektiğini belirtti.

Yarsuvat: G.Saray üç çocuğa kalmış

“Galatasaray’ın durumu vahim. Seçim şart yoksa geleceği kaybederiz”

Ünal Aysal sonrası kulübü devralan eski başkan Duygun Yarsuvat, Galatasaray'ı 'babacan' tavrıyla yönetmiş, Cimbom sezonu 3 kupa ve 4. yıldız ile tamamlamıştı. Koltuğu bıraktığı Dursun Özbek idaresinde ise Aslan sadece birkaç ayda dibi gördü.

Uzun süre suskunluğunu koruyan Yarsuvat, Özbek'e sert sözlerle yüklendi.

İşte o ifadeler... "Galatasaray'ın durumu vahim. Başkan Dursun Özbek ve yönetimi kendilerini başarılı göstermek için abuk subuk işler yaptılar. Bu gidişe engel olmamız gerek. 3 kupa ve 4. yıldızı aldık, bizi yok sayıyorlar. Yepyeni bir kan lazım, Galatasaray'da bu kan var. Bunları bir araya toplayacak sevgi dolu bir güç lazım. Özbek 'Kimse başkanlığa aday değil' diyerek seçime karşı çıkıyor. Sen bir seçim kararı al, bak bakalım aday çıkıyor mu çıkmıyor mu! Ben yönetimi Dursun Özbek'e teslim ettim. Bunun için pişman değilim ama kulübün bu haline de üzülüyorum."

5 BİN İMZA TOPLANIR

Dursun Özbek tarihin en tecrübesiz başkanı. Etrafında güvendiği yöneticilerden biri 'Tribünler benden sorulur' diyor, her hafta istifa diye bağırılıyor. Biri 'sosyal medya benden sorulur' diyor, orada küfür yiyor. Öteki 'kulüp benden sorulur' diyor, küfür yiyor.

Haberin Devamı

G.SARAY 3 TANE ÇOCUĞA KALMIŞ

Koskoca Galatasaray 3 tane çocuğa kalmış. Bir an önce seçime gitmeliyiz yoksa geleceği de kaybederiz. Haziran ayından önce seçim olmalı. Yeni sezona yeni yönetim gerek. Bu yönetim demiyor ama bir kere de 'Hata yaptım' deyin. Hatalar sürekli tekrarlanıyorsa 'Bu işi yapamıyorum' demeniz lazım. Eğer 'Ben hata yapmıyorum' diyorsanız en az 15-20 net hata sayarım. Ortada başarısızlık varsa gereğini yapmalısınız.

Özbek '1600 imza toplanırsa seçime giderim' diyor. Böyle restleşmek hata. Değil 1600, 3 bin, 5 bin imza bile toplanır. Hem de 3 günde."

"BAKIN Dumankaya ile 'kat karşılığı' sponsorluk anlaşması yaptılar. Şimdi yöneticileri tutuklandı. Ben olsam sezon başında Galatasaray markasına zarar vermemek için maçlara göğüs reklamı olmadan çıkarım. Bu yönetim Florya'yı sahipsiz bıraktı. Orası futbolun, bu takımın kalbi. Orası başı boş bırakılmaz. Cüneyt Tanman'ı Florya için getirdi sonra istifaya zorladı."

Haberin Devamı

"İyi gitmiyoruz. Herkes 'Başkanım ne olacak bu Galatasaray'ın hali?' diye soruyor. Demokrasilerde çare tükenmez. Çare tek adamlık değil. Çok adamla bu işi çözeceğiz ama her adam akıllı adam olacak. Galatasaray için herkes fedakarlık yapacak."

KENDİ AYAĞINA SIKTI

"Dursun'un hatası Hamza'yı (Hamzaoğlu) göndermekti. Kendi ayağına sıktı. Mustafa Denizli'ye 1.5 milyon doları peşin verdi. Denizli cukkaladığı parayı geri versin, Hamza'nın parasını ödeyelim. Denizli hataydı. 4-5 sene çalışmamış, eşofman giymemiş adama takım teslim edilmez. 'Muslera'nın elleri küçük' demişti. Muslera ona itibar eder mi hiç."

ZAVALLI MUSLERA..

. "Muslera ve Sneijder'i İngiltere'den isteyen kulüpler vardı. Sneijder'in sözleşmesi uzatılırken 20 milyon euro'ya serbest kalır maddesini neden 7.5'a düşürdüler anlamadım. Zavallı Muslera da bu sezon yediği gollerle büyük zarar gördü. Değeri düştü."

Haberin Devamı

BİLEKLİKLER ÇİRKİN OLMUŞ

"Kampanya birleştirici bir kampanya. Yerinde oldu ama para getirdi mi getirmedi mi bilmiyorum. Kampanya güzel ama bileklikler çirkin, örme olsa daha şık olurdu. Plastiği takmak kolay değil."

YARSUVAT'TAN iNCiLER

Bizde '90 dakika bitse de evimize gitsek' diyen futbolcular var. Başarı severek gelir. Biz göreve geldiğimizde bunu yapmıştık. İdarecilik sağa sola emir vererek, bağırıp çağırarak olmaz. Hat-hut yaparak futbolcuları eğitemezsiniz. -Galatasaray için en büyük fedayı basketbol takımı koçu Ergin Ataman yaptı. Bak bir kalemde 500 bin euro'yu sildi. Ben, Ergin'i Obradovic'e tercih ederim. Böyle bir insanı harcamamak lazım. Amacı Galatasaray'da kalmak ama yönetim ona imkan sunmazsa gider.

-Adnan Polat sürekli özür bekliyor. Adnan'da bir eziklik var. Hiçbir başkan, üyesini savcılığına şikayet etmemiştir. Parasını cebinden ödeyip kongre iptali için dava açmamıştır. Ünal Aysal, devlet adabını bilmiyordu. Devlet ile kötü olunmaz.

-Taksi şoförü, bakkal, berber 'Başkanım geri dön' diyor. Bu hoşuma gidiyor. 1 sezonda 3 kupa alıp, 4. yıldızı taktık. Ama ben kulüpte bana ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Benim başkanlığa gelişimde İnan Kıraç'ın etkisi yoktu. Biz sabah 11.00'de oturduk, 17.00'de listemizi sunup, seçildik.

Haberin Devamı

-TFF başkanlığı için aday olacağımı ifade ettim. Beni desteklemediler. Oysa ki ben Dursun Özbek'i başkan seçtirttim. Neymiş başka bir adaya söz vermişler. Söz verseniz bile ben sizin başkanınızım.

Kaynak: Fotomaç