Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Yaşa değil icraata bakarım

Yaşa değil icraata bakarım

Sivasspor'u 4 golle geçerek güç gösterisi yapan F.Bahçe’de maçın ardından farklı zafer değil, yaş konusu konuşuldu.

Yaşa değil icraata bakarım

Attığı bir golün yanı sıra futboluyla da alkış alan Dirk Kuyt’ın ‘Artık yaşlandı’ eleştirilerinden bıktığını bilen teknik direktör İsmail Kartal, öğrencisini “Performansınla arkandan konuşanlara çok güzel bir cevap verdin” diye onore etti.

ANCAK bir dokundu, bin ah işitti genç çalıştırıcı. Yaşı kadar takımın da eleştirilmesine anlam veremediğini belirten 34’lük Hollandalı “Neden insanlar F.Bahçe’yi bu kadar tartışıyor anlamış değilim. Bu kadar yerden yere vurmaları neden? Şu an iyiyiz ve kaliteli bir kadromuz var” sözleriyle içini döktü. Bu durumun artık bir Türkiye gerçeği olduğunu belirten Kartal da, “Tartışmalar aslında skora göre yapılıyor ve maalesef bundan sen çok fazla etkileniyorsun. Senin yaşınla ilgili söylenenlerin hepsinin içi boş. Türkiye’de bu tip şeyler çok konuşuluyor. Özellikle futbolseverler sizlerin yaşınızla çok uğraşır. Giggs 40 yaşına kadar oyadı, İngiltere’de kimse onun yaşını sorgulamadı. Ama bizde bir futbolcu 30 yaşını geçince hemen ‘Yaşlı’ deniyor.

‘HALA ALIŞAMADIM!’

Haberin Devamı

BİR Türk Türk toplumu olarak kendimizi değersizleştiriyoruz. Bu artık bizim kültürümüz oldu. Hiçbir şey bulamazsak oyuncunun yaşına takılıp onu tartışırız. Çünkü skorlar kötü olduğu zaman eleştiricek bir şey bulamayız. Örneğin bu hafta kazandık. Yapılan eleştiriler biraz olsun diner. Ben senin yaşına hiçbir zaman takılmadım. Önemli olan sahadaki katkın. Senin koşu mesafelerini bilseler, olaya biraz da bilimsel gerçeklerle yaklaşsalar bu tip eleştiriler yapmazlar” derken, Kuyt içi bir nebze olsun rahatlayan deneyimli yıldız da “Geldiğim günden beri hep böyle bir bakış açısı var. Buna alışamadım ama artık anlamaya başladım” durumdan rahatsız olduğunu yineledi.