Doktorla aramızda...

Uzun zamandır görüşmediğim, yurt dışında yaşayan arkadaşım sosyal medya ağlarının birinde arkadaşlık talebi yollamış. Ekler eklemez fotoğraflarını incelemeye aldım. Yaz aylarında çekilen karelere gözüm takıldı. Kız arkadaşı ile paylaştıkları mayolu karelerde, hafif göbekli arkadaşımın kaslarına takıldım. İşin tuhaf tarafı, sevgilisinin de bir o kadar karın kasları, adonisleri, six packleri vardı. Tıpkı Madonna’nın ki gibi bir hava içersindeydi. Bir yıla yakındır görmediğim çiftin çok yoğun bir iş hayatının olduğunu ve vakitsizlikten yakındıklarını hatırlıyorum. Bu kadar zaman içinde kusursuz hatlara sahip olan çifte imrenerek bakarken, birden iltifatlar saydırdığım yorumumu fotoğraf altına yazarken buldum kendimi.

Cevap gecikmedi, özelime bir mesajla geldi; “Canım biz hi-def liposuction denilen, vaser hi-def diye de geçen, estetik operasyon sonucunda o kaslara sahip olduk. Buralarda pek moda.” Nasıl? Aklım karıştı. Ne kaçırdım da böyle oldu! Hemen telefona sarılıp arkadaşımdan detayları aldım. Bana birkaç link ile öncesi sonrası fotoğraflar gönderdi. Birçoğu da o reklamlarda gördüğümüz kusursuz, hatta sinir bozucu vücut kareleriydi. İşte birkaç yıldır var olan, Türkiye’de de uygulanmaya başlanan, meşhur estetik operasyon ile ilgili kısa birkaç not...

Haberin Devamı

Six pack, kol, bacak, adonis vücutta bulunan kasların ortaya çıkması için yapılan operasyon vaser2 liposelection isimli bir cihaz ile uygulanıyor. Kaslar ses dalgaları ile eritilip şekilleniyor. İşlem için vücutta yeteri kadar işlenecek yağa ihtiyaç var. Önce uygulanacak bölgenin işaretlenmesi ile başlanıyor. İşaretlenen noktalardaki yağlar kas bölgesindeki tüm yağlar vaser2 ile sıfırlanıyor. Önceden alınan yağ dokusu özel işlemlerden geçirilip uygulanacak hale getirildikten sonra, kasların içine yerleştiriliyor. Kaslar böylece belirgin hale geliyor. Bu işlemler küçük deliklerin açılması ile uygulanıyor. Dikiş ve kesik izi kalmıyor. Deliklerin izleri ise 5-6 ay içinde yok oluyor. Tüm delikler kıvrım bölgelerinden yapılarak gizlenmesi sağlanıyor. Uygulanan vücudu bölgelerini göre 5’e ayırıyorlar. Kollar, göğüs bölgesi, karın ve bel bölgesi, sırt bölgesi ve bacaklar... Operasyon hastanede genel anestezi altında yapılan ve 2-7 saat süren bir işlem. Sonrasında hasta 2-4 hafta özel “hi def korsesi” giyiyor. Tabii ki şişlik ve morluklar olabilir ama, bunlar 7-10 gün içinde geçiyor. Ağrı tabii var bu süre içinde.

Haberin Devamı

Gerçek mi sahte mi?

Hi Def için ideal hastalar kimler? Spor yapan ama buna rağmen kasları ortaya tam olarak çıkmayan genç ve orta yaşlı kişiler. Derisi aşırı kilo verme veya bir başka sebepten dolayı çok gevşememiş hastalar. Çok gevşek derili kişilerde ideal sonuç vermiyor. Zayıf kişiler ideal hastalar, çünkü vücut istenildiği gibi güzel şekilleniyor. Genel olarak şişman olmayıp, bölgesel yağ fazlalıkları olan hastalar da ideal gruba girenler arasında. Aşırı kilolu olanlar, zayıflama hayali kuranlar için operasyon tamamen imkânsız. Bu tarz kişiler olumlu sonuç alamıyor. Kaslarınıza uzun süreli sahip çıkabilmek için yediğiniz içtiğinize dikkat edip, tabii ki basit eksersizlere de devam etmek zorundasınız. Ortaya çıkan kendi kaslarınız olduğu için herhangi bir yabancılık hissetmiyorsunuz. Şimdi kimin kasları gerçek, kimin ki sahte hep bir şüphe ile bakacağız değil mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR