#direngalatasaray

G.SARAY’I hiçbir şey yolundan çıkaramıyor. En azından oyundan düşüremiyor. Bunu geçtiğimiz 2 sezonda yaşanan sayısız sakatlık ve şanssızlıkta gördük aslında. Ne olursa olsun, her tür ahval ve şeraitte dahi G.Saray elinden geleni elde kalan kimse yapıyor. 2014’te artık slogan dönemi kapandı. Herkesin bir hashtag’i var. Bu takımın da #direngalatasaray olmalı herhalde.

DÜN bir kez daha direndi G.Saray. Hem de ne direnme. Cezası nedeniyle şu ana kadar seride çok belirleyici bir rol alan seyirci desteği olmadan. Takımın en kilit rollerinden birini oynayan Arroyo’nun en önemli yardımcısı, alternatifi, takımın tek delicisi Ender olmadan. Takımın karakterini belki de en iyi temsil eden, seride lokomotif konumuna çıkan Markoishvili faul problemi nedeniyle eni topu 16 dakika sahada kalırken... Ama işte ne olursa olsun, kim sahada olursa olsun direniyor G.Saray.

ELBETTE problemli hücumun lideri, formsuz Arroyo’nun geçen sezondan veya şubat ayından bir pasaj sunarcasına harika bir oyun koyması gerekiyor bu direncin sonuca dönüşmesi için. Arroyo da aynen bunu yaptı. 19 sayısı önemli ama esas yaptığı 9 asistle tek başına dertli hücuma derman oldu. Markoishvili çıktı belki ama yerine Cenk girdi, Bonsu’ya da yabancı kontenjanında yer açıldı. ‘Kalan sağlar bizimdir’ düsturuyla oynuyor G.Saray. Bonsu’nun 18 dakikada 16 sayısı önemli ama asıl farkı aldığı 8 ribauntla yarattı. Cenk 12 sayı attı. Hepsi değerli ve önemli ama ‘diren’mek için savunma yapmak şart. Ve G.Saray orada hiç düşmüyor zaten. Kimle olursa olsun.

Haberin Devamı

FAVORİ?ARTIK?DEĞİŞTİ

DİĞER tarafta ise Obradovic’in kariyerindeki belki de en kırılgan takımı izliyoruz. Bir yerde oyundan düşmek, küsmek için yer arıyorlar sanki. Teknik tartıda çok daha ağır basabilir F.Bahçe ama zihinsel olarak ıslak kum gibiler. Kalıp halinde bütün görünüyor belki. Ama dokunsan dağılıp gidiyor.

DÜN takımın en kırılgan noktasında bulunan Preldzic belki de sezonun en iyi oyununu oynadı. 12-2 başlayan maçta onunla oyuna tutunup, 3. çeyrekte öne bile geçtiler. Ama son çeyrek başında 7 dakikada sadece 3 sayı attı F.Bahçe. Onlarca neden sayılabilir. Ama hiçbiri, şampiyonluk getirecek 7 dakikada 3 sayıda kalmayı açıklayamaz. Böyle bir oyun felcini hiçbir teknik analiz tam olarak anlamlandıramaz. Obradovic geniş kadroya rağmen bütün sene yanıt bulamadı. Hatta daha kötüye gitti bu durum. Şu saatte, ‘Bu nedenle’ diye maç içi teknik nedenlere bağlamak abes olur.

Haberin Devamı

18-3 seriyle son çeyrek başında 2 sayı geride olan G.Saray, 13 sayı öne geçti ve maç bitti. Son 3 dakikada F.Bahçe adına gelen 14 sayı da aslında önceki 7 dakikadaki 3 sayıyı daha da anlaşılmaz, daha da saçma kılıyor.

SERİ başından beri hep F.Bahçe önde ve favoriydi. Ama şimdi sahasında oynuyor olsa bile favori değişti. Zihinsel olarak bu kadar kırılgan bir F.Bahçe’nin 7. maç stresinin altından kalkması çok zor görünüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR