Gazete Vatan Logo
Galatasaray Yedi ismi gönder, Zlatan'ı al

Yedi ismi gönder, Zlatan'ı al

Galatasaray senelik 10 milyon Euro öneriyor, İbrahimovic 12 milyon Euro talep ediyor.

Yedi ismi gönder, Zlatan'ı al

İbrahimovic’in menajeri, Milan’a dönme ihtimallerinin bulunmadığını, şu an en ciddi adayların Tottenham ve Galatasaray olduğunu açıklayınca, Aslan’ın iştahı iyice kabardı. Şu an itibariyle bilinen son durum şöyle: PSG’den vergisiz, yıllık net 14 milyon Euro kazanan İbrahimovic’e, Galatasaray 10 milyon Euro öneriyor. Bu rakam, Drogba’ya 1.5 sezon için ödenen paraya eş değer. 33 yaşındaki İsveçli golcünün talebi ise 12 milyon Euro. Ancak kafaları karıştıran soru; Türkiye şartlarında bir futbolcuya bu kadar para verilebilir mi? Hem de Galatasaray’da ekonomik kriz yaşanırken... Bu sorunun cevabı da basit bir formülde gizli.

En iyi ortalama 51 dakika

Sezon başında Napoli’den transfer edilen Goran Pandev, şu ana kadar Süper Lig’de sadece 3 maça çıktı, yıllık kazancı: 2.5 milyon Euro. Aynı şekilde Napoli’den gelen Blerim Dzemaili, ligde 10 maç oynadı, ortalaması sadece 51 dakika. O da senede 2.5 milyon Euro kazanıyor. Eboue bu sezon A takımda bile değil, ama 2.5 milyon Euro’luk ücreti tıkır tıkır ödeniyor. Eskişehir’den 4.5 milyon Euro’ya gelen Tarık da, son derece vasat bir performansla 12 maç oynarken, 5 yıllık kontratıyla senelik ortalama 1.5 milyon Euro alıyor. Birkaç hafta önce yolların ayrıldığı Engin Baytar, ligde tek maça çıkmamış Gökhan Zan ve Aydın’ın da 1.1’er milyon Dolar’lık ücretlerinin 3 milyon Euro’ya denk geldiği düşünülürse, ortaya 12 milyon Euro’luk bir maliyet çıkıyor.

Haberin Devamı

Bir de gelip geçenler var!

Elbette bunlar kağıt üzerinde yapılması basit hesaplar. Ancak Galatasaray’ın çok uzun süredir, son derece gereksiz ve geri dönüşü olmayan transferlere çok yüklü ödemeler yaptığı bir gerçek. Hajrovic için ödenen ve oyuncunun elden kaçmasıyla yanan 3.5 milyon Euro, Macaristan’ın Honved takımında bile forma giyemeyen Ontivero için verilen 2 milyon Euro, Sercan Yıldırım’a ödenen 3 milyon Euro, Yiğit Gökoğlan’ın 2.5 milyon Euro’luk bonservisi, Amrabat’ın 8.6 milyon Euro’ya, Dany’nin 3.3 milyon Euro’ya alınması, akla ilk gelen örnekler. Mevcut kadrodaki isimlerden Bruma’ya 10 milyon Euro, kiralık kaleci Sinan’a 1.5 milyon Euro ödenmiş olması ise bu hesaba dahil edilmedi bile.

Haberin Devamı

(Fanatik)