Gazete Vatan Logo
Futbol Yeni Aslan Jo

Yeni Aslan Jo

G.Saray uzun süredir peşinden koştuğu Sambacı’yı sezon sonuna kadar kiraladı

Sarı-kırmızılılar Manchester City forması giyen Jo ile resmen anlaştı. Tek sıkıntı ise Sambacı’nın UEFA Kupası’nda oynaması.

‘EVERTON GÜNLERİ BİTTİ’

Atatürk Havalimanı’nda taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle otele gideceği aracı bulmakta zorlanan Jo, Everton’da yaşadığı sıkıntıların artık geride kaldığını belirtirken, G.Saray’ın başarısı için elinden geleni yapacağını söyledi.

G.SARAY bitti-bitiyor denen Jo transferinde mutlu sona dün ulaştı. Bir süredir İngiltere’de bulunan futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel uzun süren temasların ardından Manchester City ile anlaşma sağlayıp Jo’yu sezon sonuna kadar G.Saray’da kiralık oynamaya ikna etti. Transfer dün akşam G.Saray’ın resmi sitesinden taraftarlarına duyururken, Jo da 23.00 sularında İstanbul’a indi.

HavaAlaNINDA kulüp menajeri Cenk Ergün ve tercüman Mert tarafından karşılanan Sambacı’ya Atatürk Havalimanı’na akın eden taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Havalanındaki izdihamda ezilme tehlikesi atlatan Jo daha sonra Polat Renaissance Oteli’nin yolunu tutarken yaptığı açıklamada ”Hazırım, oynamak için geldim ve burada olmaktan çok mutluyum. Everton ile olan olaylardan kimsenin aklında sıkıntı kalmasın. Oynamak için buradayım. Burada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini G.Saray için vereceğim” diye konuştu.

Bugün sağlık kontrolünden geçirilecek olan golcü oyuncu daha sonra takımla idmana çıkacak. Ancak resmi imza Londra’da bulunan Üstünel’in Dos Santos transferini bitirmesinin ardından düzenlenecek çifte törenle atılacak.

PAZAR FORMA GİYEBİLİR

2008 Haziran’ında 22 milyon Euro’ya CSKA’dan M.City’ye transfer olan Jo için G.Saray Manchester ekibine kiralama bedeli olarak 250 bin Euro verecek. Oyuncunun kendisi de 6 ay için 1.1 milyon Euro alacak. 1.89 boyundaki yıldız oyuncu bu sezon Everton’la UEFA Avrupa Ligi maçlarında forma giydiği için G.Saray’ın Avrupa karşılaşmalarında oynayamayacak. İngiltere’den hazır gelen Jo’nun lisansını yarın akşama kadar çıkartmaya çalışacak olan sarı-kırmızılılar forvetteki sıkıntı nedeniyle bu oyuncuyu G.Antep maçında oynatabilir.

G.Saray gözünü kararttı

YABANCI kontenjanı G.Saray’ın en büyük sorunu... Jo transferinin tamamlanmasıyla 9 yabancısı bulunan G.Saray, müzmin sakat Lindeoth ile yolları ayırmak için masaya oturdu. G.Saray ilk yarıdan borcu 650 bin Euro’yu taksitler halinde ödemeyi teklif ederken, İsveçli ilk yarıdan alacağı ve 2. yarıdaki ücretinin yarısını yani 975 bin Euro’yu peşin istedi.

G.SARAY oyuncuyla anlaşıp karşılıklı olarak sözleşmesini feshetmek istiyor. Ancak anlaşma sağlanamazsa sözleşme tek taraflı feshedilecek ve konu FIFA’da çözülecek.

Ali Turan da artık resmen G.Saraylı

Uzun süren pazarlıklar sonrasında sarı-kırmızılılar 500 bin Euro karşılığında Kayserispor’u ikna edip transferi bitirdi.

G.SARAY transfer bombalarını ardı ardına patlatıyor. Lucas Neill’dan sonra Jo’yu da kadrosuna katan sarı-kırmızılılar uzun bir süredir uğraştıkları Kayserisporlu Ali Turan transferinde de mutlu sona ulaştı.

ŞU zamana kadar yapılan görüşmelerde milli oyuncu için kulübüyle orta yol bulunamazken, G.Saray yönetimi dün Kayseri’yi ikna etmeyi başardı ve 500 bin Euro’ya Ali Turan’ın bonservisini aldı. Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma da dün fubolcuyu arayarak “Hayırlı olsun, G.Saray’la anlaştık. İş yarın (bugün) bitecek” sözleriyle transferin müjdesini verdi.

Haberin Devamı