Gazete Vatan Logo
Galatasaray Yeni Aslan Yeni Kral

Yeni Aslan Yeni Kral

Hamza Hamzaoğlu, Cesare Prandelli döneminin kötü izlerini sildi, golcülerini hayata geri döndürdü.

Yeni Aslan Yeni Kral

İtalyan hoca ile 16 maçta 0.9 gol ortalaması yakalayan G.Saray, Hamzaoğlu ile 6 maçta

4 gol ortalamasına ulaştı. Prandelli ile kabuğuna çekilen Burak Yılmaz ise yeni hocasıyla 0.4 gol oranından 1.25’e çıkıp 4 büyük takımın golcüleri arasında ilk sırayı elde etti

CİMBOM’DA Hamza Hamzaoğlu ile birlikte yeni bir dönem başlarken üst üste gelen galibiyetler hem takımın hem de camianın moralini yerine getirdi. 2 kez geriye düşmesine rağmen pes etmeyen ve Mersin İdmanyurdu’nu 3-2 mağlup eden Aslan, yeni hocasıyla çıktığı 6. mücadelede 5. kez kazanırken genç çalıştırıcı, ligde 3’te 3 yaparak Prandelli’nin bıraktığı enkazdan bambaşka bir takım yaratmayı başardı.
G.Saray’a 1 Aralık’ta imza atan 44 yaşındaki teknik adam, Prandelli döneminde dibe vuran hücum hattını 20 günde şaha kaldırırken eleştirilerin odağındaki Burak Yılmaz, Hamzaoğlu ile yeniden doğdu.
İTALYAN hoca yönetiminde hücumu unutan Cimbom, 16 resmi maçta (10 Lig, 5 Şampiyonlar Ligi, 1 Süper Kupa) 15 kez fileleri bulup 0.9 gol ortalaması ile oynarken Hamzaoğlu ile çıktığı 6 mücadelede (3 lig, 1 Şampiyonlar Ligi, 2 Türkiye Kupası) 24 kez rakip ağları sarstı ve maç başına 4 gol ortalaması yakaladı. Selefine şut ve gol pozisyonu istatistiklerinde de büyük fark atan genç çalıştırıcı döneminde Burak Yılmaz’ın yükselen grafiği de dikkat çekici.

Haberin Devamı