Gazete Vatan Logo
Futbol Yeni patron Nuri Şahin!

Yeni patron Nuri Şahin!

Hiddink, saha içinde Emre’de olan tüm sorumluluğu 23 yaşındaki yıldıza devrediyor

Yeni patron Nuri Şahin!

Hiddink, ilk olarak Nuri’nin kendisinden büyük isimlerle
oynarken sıkıntı çektiğini çözdü.

Genç yıldız, gençlerin oynadığı Hollanda maçında zirve yapınca, kesin kararını da o gün verdi..

Buna göre Nuri Şahin artık saha içindeki tek lider, Emre Belözoğlu da takımın ağabeyi olarak kalacak.

2010 Dünya Kupası’na seyirci kalmamızın ardından Milli Takımımız’da başlayan gençleşme süreci, Ay-yıldızlılar’ın genlerine kadar işleyecek gibi duruyor.. Çünkü Hiddink, bu değişimi zihinsel olarak da takıma yansıtmanın peşinde. Bunun en büyük örneği olarak da Nuri Şahin’i ön plana çıkartıyor Hollandalı hoca.



ŞÖYLE anlatmaya çalışalım. Hiddink, Nuri’nin özellikle 3-0 kaybettiğimiz Almanya maçından sonra çok yol aldığını ve bu mağlubiyetten dersler çıkardığını söylüyor. Dortmund’daki değişim sürecini de çok olumlu atlattığını düşünen Hiddink, 23 yaşındaki oyuncuya milli takımın saha içindeki anahtarını verecek. Fakat...

ŞÜKÜR İÇİN KONUŞMUŞTU

HIDDINK, Nuri’yle ilgili ilginç bir tespitte bulunuyor..

Oyuncusunun milli takımda ondan daha büyük oyuncularla oynarken sıkıntı çektiğini fark etti. (Nuri daha önce ‘Hakan Şükür’ün ayağına basınca bin tane özür diliyorduk, çok korkutucuydu’ cümlesini kurmuştu) Bu durumlarda saha içinde stres olan ve hata yapma korkusunu daha çok hisseden Nuri’yi Amsterdam’daki Hollanda maçında sırf bu yüzden farklı bir gözle izledi Hiddink. Çünkü o maçta genç bir kadro sahadaydı ve Nuri de Türk Milli Takımı’ndaki en iyi performansını bu maçta sergiledi.

O maçta olmayanların başında gelen Emre Belözoğlu’nun saha içindeki önderliğini teslim etmeyi düşündüğü Nuri’nin bu performansı, Hollandalı’yı ikna etmeye yetti.

BUNA göre Hiddink, artık orta sahadaki tüm sorumluluğu Nuri’ye vermeyi planlıyor. Hem Emre’nin öfke kontrolündeki sıkıntıları hem de yaşının artık geleceğin milli takımı için büyük olması, hem de futbolcunun da milli takımı bir süre sonra bırakacak olmasından dolayı Hiddink’in tercihi Nuri’ye kaydı.. Hatta Hiddink, Kore maçında bunu herkese gösterecekti ama Nuri o maçta sakat olduğu için oynayamadı.

‘BASKI OLMASIN YETER’

KİMSE yanlış anlamasın.. Hiddink Emre’yi silmiyor, sağlam olduğu sürece her milli takım kampında bulunacak. Takımın ağabeyi yine o olacak ama saha içindeki sorumluluk Nuri’ye geçecek. Böylece 23 yaşındaki genç solak da üzerindeki baskıyı kaldıracak. Hiddink, yardımcılarıyla yaptığı tüm toplantılarda “Nuri baskıyı hissetmesin çok büyük futbolcu oluyor. Takımı yönetecek” ifadesini kullanıyor.

Hiddink, “Yabancı hoca hayranlığı var” diyen Başbakan’a mesaj gönderdi:

Kazım hariç tam kadro çalıştılar

AVUSTURYA maçının hazırlıkları dün başlarken, sağ ayak dış yan bağlarında zorlanma tespit edilen Kazım idmanda yer almadı. Bu arada milli oyuncular idmanın ardından 28 yaşına giren Hakan Balta’nın doğum gününü kutladılar.

‘Kendimizi dünyanın zirvesinde sanıyoruz’

“Ama öyle olmadığı sıralamada gözüküyor. Gerçeklerle yüzleşip, yolumuza devam etmeliyiz. Potansiyel çok büyük.”

“BİZ her zaman dünyanın zirvesinde olduğumuzu düşünmeyi seviyoruz ama sıralamadaki yerimize baktığımız zaman öyle olmadığımızı görüyoruz. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Biz yolumuza devam etmeliyiz. 2013 yılında FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Türkiye’de yapılacak.

HERKESİN bir daha düşünmesi lazım, ’Biz bu genç oyuncuların eğitimine nasıl yaklaşmalıyız?’ diye. Kimse ’Bu ülkenin gençlerinde gelecek yok’ diyemez. Milyonlarca genç var. Sadece iyi eğitilmeleri gerekiyor.”

‘Emre’nin yaptığı APTALCAYDI’

“KİM benim ağzımdan ’Emre’yi kadroya almayacağım’ diye yazdıysa onu aramıza almamalıyız. Emre sakat, o yüzden kadroda yok. Kendisini çok seviyor ve ona saygı duyuyorum. Ama G.Kore maçında yaptığının aptalca olduğunu kendisi de kabul etmişti. Maçtan önce hakeme saygılı olmamız gerektiğini, duygu kontrolünden konuşmuştuk. Kırmızı gördüğünüzde takımı bir kişi eksik bırakıyorsanız, bu uluslararası futbolda bir dezavantaj. Emre sakat olduğu için aramızda yok. Onu rahat bıraktık. Oğlu oldu, kendisini tebrik ediyorum.”

PASAPORT ÖNEMSİZ

“Türkiye, teknik adam için zor bir ülke. Ama şu an işimden çok memnunum. Bence futbolda yerli-yabancı diye bir ayrım olmamalı.. Mesela Şota’ya yabancı deniyor ama o artık Türk!”

MİLLİ Patron Guus Hiddink, EURO 2012 elemelerinde salı günü Avusturya ile yapacakları maçla ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenledi.. Birçok konuda görüşlerini bildiren Hollandalı hocanın, hafta içinde TRT ekranlarında “Milli takımımız Şenol Güneş, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’le en büyük başarılara imza attı. Görüyorum ki şimdi yabancı hayranlığı var. Futbolcularda ise yabancı sayısının yüksek olması ticari bir durum” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj niteliğindeki cevabı da gözlerden kaçmadı:

“BİR kişi bir ülkede çalışılıyorsa o insanın pasaportuna bakılmaz. Türkiye, teknik adam için zor bir ülke. Duygular stratejilere yön veriyor. Sizin yazdıklarınız da kulüplerdeki karar alıcıları etkiliyor. Şu anda işimden çok mutluyum. Bence futbolda yerli-yabancı ayrımı olmamalı..

‘BEN DE SİZE YAKINIM!’

BENİMLE beraber Türkiye’de 3 yabancı hocanın görevinde kaldığını söylediniz ama Şota zaten artık Türk. G.Birliği’nin hocası da Alman ve Almanya ile Türkiye’nin yakın iletişimini biliyorsunuz. 3. de benim. Türkiye Almanya’ya, Almanya da Hollanda’ya yakın!

YABANCI futbolcuya da karşı değilim ama geldiğinde ekstra kalite katmalı. Şampiyon yapabiliyorsa, Avrupa’ya götürebiliyorsa ya da Avrupa’da ilkbaharı gösterecek katkıyı yapıyorsa tamam.”

‘87’de yediler diye Servet’i almayayım mı?’

“KADRO seçimim eleştiriliyor ama ben bireysel performanslara bakarak oyuncu seçiyorum. Mesela derbi maçta G.Saray 87. dakikada yediği golle kaybetti. Benim bu durumda Servet’i almamam mı gerekiyor? Servet’in milli takımda bir yeri var. G.Antepspor’dan Cenk’i aldık. Demek ki onları da takip ediyoruz.”

‘ipleri elimize almak istiyoruz’

“Belirsizlikleri hiç sevmiyoruz. Bu yüzden niyetimiz rakip Avusturya’yı yenip kendi kaderimizi kendimiz çizmek.”

“İNİSİYATİFİN bizim elimizde olmasını istiyoruz. Avusturya’yı yenersek dümeni biz elimize almış olacağız. Belirsizliklerden hoşlanmıyoruz. Kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz.Oyuncular zor maçlar oynadı ama buraya geldikleri için mutlu olduklarını gördük. Umuyorum ki iyi bir sonuç alacağız ve iyi bir kutlama yapacağız. Avusturya iyi bir takım. Fakat istediklerimizi yapabilirsek hem içeride hem dışarıda onları yeneriz.”

Haberin Devamı