Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Yeni stat için ilk adım

Yeni stat için ilk adım

PTT 1. Lig'de bu sezon başarılı sonuçlar alan, maçlarını Manisa'da oynayan Göztepe'nin stadının yapılacağı Gürsel Aksel Tesisleri'nde çalışmalar başladı.

Yeni stat için ilk adım

Göztepe’ye yapılacak yeni stat için ilk somut adım atıldı, Gürsel Aksel Tesisleri’nde yıkım başladı.

Sarı-kırmızılı takımın uzun zamandır beklediği yeni stadyumun inşa edileceği tesislerde halı sahalar ve tel örgüler söküldü, kepçeler araziye girdi. Stat yapımını üstlenen DOYAP Yapı A.Ş’ye ait araçların tesislere yerleştirilmesiyle yaklaşık 1 ayda yıkımın tamamlanacağı açıklandı. Tesiste pazartesi günü ana sahadaki suni çimlerin söküleceği ifade edildi. 21 bin kapasiteli olması beklenen stadın temeli ocak ayının sonlarına doğru atılacak. Tesis bünyesindeki Bülent Özkul Spor Salonu ise mayıs ayında yıkılacak.

Başkan vekili Talat Papatya, Göztepe’nin 2 sene sonra modern bir stada kavuşacağını söyledi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın da devreye girmesiyle Göztepe Stadı’nın yapımı için istimlak sorununun çözülmeye başlandığını hatırlatan Papatya, “Artık en hızlı şekilde çalışmalar sürecek. Göztepe taraftarı kendi mabedlerine kavuşacak” diye konuştu.
Göztepe’nin efsane kadrosu, A takım, altyapı oyuncuları ve hentbolcuları geçtiğimiz haftalarda Gürsel Aksel Tesisleri’ne gelerek veda töreni düzenlemişti.

Haberin Devamı