Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Yeni transferler hayâl kırıklığı yarattı

Yeni transferler hayâl kırıklığı yarattı

Bordo-mavililerde Burak dışındaki isimlerin katkısı beklentileri karşılamadı

Yeni transferler hayâl kırıklığı yarattı

SEZONA Ersun Yanal ile sezona başlayan ve yapılan 7 transferle beyaz bir sayfa açmak isteyen Trabzon istediğini bulamadı. Rıza Çalımbay’ın gelmesi ile birlikte kendine gelen Karadeniz ekibinde yeni transferlerin etkisi de en alt seviyede kaldı.

BU isimler arasında Burak Yılmaz, 17 haftada 14 maçta forma giyerken Juraj Kucka, 11 maçın dokuzunda ilk 11’de kendine yer buldu. Jose Sosa ligde 9 maçta 6 kez ilk 11’de, Hubocan 8 maçta 6 kez ve Bongonda 3 maçta 2 kez ilk 11’de fırsat yakaladı. Volkan Şen ile Kamil Ahmet Çörekçi ise ligde ilk 11 fırsatı yakalayamadı. Yeni transfer edilen 7 oyuncu arasında sadece Burak Yılmaz ligde 10 maçın üzerinde ilk 11’de oynadı.

MILAN’DAN büyük umutlarla alınan Jose Sosa, hayâl kırıklığı yaratanların başında geldi. 32 yaşındaki oyuncu 9 maçta toplam 591 dakika oynarken sadece 1 asist yapabildi.

6 oyuncudan 21 milyon liraya 6 gol 3 asist
BORDO-mavililerden yıllık 3 milyon 550 bin Euro kazanan Burak Yılmaz, attığı 14 golle kulübün maç başına kazandığı ücretlere de büyük katkı yaptı. Sezonun ilk yarısı için 1 milyon 620 bin Euro alan Sosa ligde 1 asist, 1 milyon 125 bin Euro kazanan Kucka ligde 2 gol ve 2 asit yaptı.
450 bin Euro kazanan Bongonda, 425 bin Euro kazanan Volkan ligde gol bulamazken kupada ikişer gol kaydettiler. Hubocan ile Kamil Ahmet ise skor katkısı yapamadı. Burak dışındaki yeni transferlerden 6 gol ve 3 asist katkısı alan Karadeniz ekibi bu oyunculara yarım sezon için 21 milyon lira ödeme yaptı.

Haberin Devamı