Gazete Vatan Logo
Futbol Yeni yasa Avrupa’ya örnek olacak

Yeni yasa Avrupa’ya örnek olacak

'6222 sayılı şiddet yasasıyla ilgili değişiklik gerçekten önemli'

Yeni yasa Avrupa’ya örnek olacak

Sadece şike ve teşvikten ibaret değil. Çok daha önemli devrimsel içerikler taşıyor.”

SPORDA şiddet yasasında yapılacak değişikliğe destek çığ gibi büyüyor.. İstanbul Şehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Sporda Şiddet ve Şikenin Önlenmesi’ konulu sempozyumuna katılan TFF yöneticisi Yunus Egemenoğlu, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kanunla ilgili çalışmaların 5.5 yıl önce başladığını belirten Egemenoğlu, şu sözlerle hazırlanan yeni yasaya destek verdi:

‘BİLET DEVRİ BİTİYOR’

“İLK adımlar Kulüpler Birliği’nce atılmıştır. 50’ye yakın hukukçu emek verdi. Son 2.5 senede TFF’nin 13 hukukçusu mesailerini buna harcadı. Bu yasa gerçekten önemliydi. Sadece şike ve teşvik primi konularından da ibaret değil. Sadece bir maddesi bu. Çok daha önemli devrimsel içerikler taşıyor.

NİSAN 2012’de Fransa’da bir toplantı düzenlenecek. Avrupa’da spor şiddetine yönelik önlemlerin değerlendirileceği bu toplantıda yasamız örnek olacak ve bizim hocalarımız oraya yetkili olarak çağrılacaklar.

BU arada bu sezon son kez kağıt bilet alıyorsunuz. Bundan sonra bilet yerine, 5 yıl geçerli olacak çip kartlar satılacak.’

‘Şikeye dur deme zamanı’

6222 sayılı yasanın 11, 13, 14, 15, 16 ve 23. maddelerinde değişikliği ön gören yeni tasarı hakkında görüşlerini dile getiren Adalet Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü şu ifadeleri kullandı: “Uygulamada bazı sorunlar çıkabilir, bazı aksaklıklar görülebilir. Kanun metninde, hükümlerinde, uygulamada, kanunun yapısında bazı sorunlar varsa da zaman içinde değerlendirilir. Eğer bir spor müsabakası varsa, şikeden ve teşvik priminden zaman zaman bahsediliyordu.

ARTIK buna ‘dur’ deme zamanı geldi. Şike ve teşvik primi konusunu ilk önce dolandırıcılık suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Kulüp temsilcileri de destek çıktı

‘Sporda Şiddet ve Şikenin Önlenmesi’ sempozyumunda söz alan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Akpınar, “Mevcut yasa doğuştan sakat doğmuştur” derken, F.Bahçe Kulübü Avukatı Emin Özkurt ise, “İtalya’da salt şikenin suçu 1 ay ila 1 yıl arası hapis cezası. Şike için Türkiye’de 5 ila 18 yıl arası hapis cezasından bahsediyoruz. Üst sınır çok yüksek” diye konuştu.

Haberin Devamı