Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Maziyi bırak Onazi'ye bak

Maziyi bırak Onazi'ye bak

Trabzonspor, geçen sezon sahasında 6 gol yediği Kasımpaşa'yı yeni yıldızıyla geçip sezona galibiyetle başladı.

Maziyi bırak Onazi'ye bak

Bordo-mavililerin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta sessizliği 21’de Nijeryalı yıldız bozdu. Onazi 90+1’de yine sahneye çıkarken geçen sezon ligi Paşa yenilgisiyle kapatan Fırtına bu yılı ise Paşa zaferiyle açtı.

TRABZONSPOR geçen sezon 6 golle kendisini şoka uğratan Kasımpaşa’yı Avni Aker’den bu kez 2 golle uğurladı ve sezona 3 puanla başladı. Karadeniz ekibinin yeni oyuncu ağırlıklı kadrosu zaman zaman eski hastalığı anımsatan yaslanma sıkıntısı gösterse de 90 dakikaya yayılan istekli mücadelesi dikkat çekti. Nijeryalı Onazi’nin 2 golle skora damgasını vurduğu karşılaşmada Castillo da iyi işaretler verdi. Uygun pozisyonda olan her futbolcunun uzaktan attığı sert şutlar da Trabzon’da dikkat çeken diğer ilginç görüntü oldu.

14’te Popov’un sağdan ceza alanına gönderdiği ortada top Durica’nın kafasından sekerek Adem’in ayağına geldi, şutu az farkla auta gitti. Kasımpaşa oyunda dengeyi kurdu derken defansta Titi’nin geri pasını yakalayan Onazi tek başına ceza alanına girdi ve vuruşu Trabzonspor’un sezona merhaba golü oldu: 1-0. 37. dakikada Güray’ın ceza alanı dışından kaleye gönderdiği şuta Eray iyi yer tutarak gol izni vermedi. 41’de hemen hemen aynı yerden bu kez Mehmet Ekici şansını denedi, Eray yine başarılıydı. 1 dakika sonra Güray’ın ortasına Yusuf ceza alanı içinden iyi vurdu ama topu az farkla auta attı. İlk yarı Trabzonspor’un tek farklı galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı

CASTRO %100’Ü KAÇIRDI

KASIMPAŞA 2. yarıya hızlı başladı. 50’de de ilk kez net beraberlik şansını yakaladı. Tunay’ın kale sahasına yerden gönderdiği ortayı Castro direğin dibinde auta gönderdi. 73’te bu kez Adem’in geri pasını yakalayan Hyun Jun ceza alanına girerken vurdu ama auta. 75’te serbest vuruştan gelen topa Koita’nın kafa vuruşunu Onur mükemmel refleksle kornere attı. Kornerden gelen topla 3’e 1, kontratağa çıkan Trabzon’da kaleci Eray, Yusuf’a gol izni vermedi. Karşılaşmanın son sözünü ilki gibi Onazi söyledi. Okay’dan aldığı pasla önünü boşaltarak ceza alanı dışından sert vuran Nijeryalı’nın şutu direğe çarparak ağlara gitti: 2-0.

Haberin Devamı