Gazete Vatan Logo
Formula 1 Yerli Formula Aracı'nı denedi

Yerli Formula Aracı'nı denedi

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Teknolojileri (MAKTEK) tarafından organize edilen "Otomotiv Teknolojileri 16" etkinliği, YTÜ Beşiktaş Kampüsü Oditoryum'da gerçekleştirildi.

Yerli Formula Aracı'nı denedi

Etkinlikte Dünya SuperSport şampiyonu Redbull Sporcusu Kenan Sofuoğlu da öğrencilerle söyleşide bir araya geldi. Söyleşisinde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sofuoğlu, kariyeri, gelişimi ve başarıyı yakalamasının hikayesini anlattı. Türkiye'de ve dünyada motosiklet sporu hakkında bilgi veren Sofuoğlu, eğitimin önemine değindi. Sofuoğlu ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Konuşmaların ardından Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, MAKTEK bünyesinde faaliyet gösteren YTU Racing takımı tarafından tamamen yerli imkanlarla üretilen yerli Formula Aracı YTR-02'yi inceledi. Öğrencilere aracın dizaynıyla ilgili değerlendirmelerini aktaran ve tavsiyelerde bulunan Sofuoğlu, YTR-02'nin direksiyonuna da geçti. Beşiktaş Kampüsü'nde kısa bir tur atan Sofuoğlu, ardından izleyenlere bir şov sundu.