Gazete Vatan Logo
Futbol Yerli ‘Kral’ aranıyor…

Yerli ‘Kral’ aranıyor…

Süper Lig'in istikrarlı tek Türkiye patentli golcüsü Burak, Çin'e gidince gol krallığı yarışında memlekette yetişen tek isim 15'inci sıradaki Muhammet kaldı.

Yerli ‘Kral’ aranıyor…

Süper Lig'de şampiyonluk hedefiyle Beşiktaş ve Fenerbahçe kıyasıya bir yarış verirken gol krallığı yarışında ise yabancı futbolcular boy gösteriyor. İki dünya yıldızı Mario Gomez ile Samuel Eto'o'nun krallık mücadelesine eşlik edebilen tek Türk forvet ise Türkiye'den ayrıldı. 9 golü bulunan Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın Çin'e transferiyle gol krallığında ilk 10 sırada Türkiye'de yetişen yerli futbolcu kalmadı. Doğduğu İsviçre'de yetişen Kasımpaşa'nın forveti Eren Derdiyok listenin 5'inci sırasında yer alıyor. Eintracht Frankfurt altyapısında yetişen ve 22 yaşında Bucaspor'a transfer olan Emre Güral da Eskişehirspor'a attığı 9 golle önemli katkı sağladı. Futbol altyapısını Almanya'da alan bir başka gurbetçi Deniz Kadah da 9 golle Çaykur Rizespor'a puanlar kazandırıp listeye girdi. Burak'ın gidişi sonrası listede Türkiye'de yetişen yerli bir isme ilk 14 forvet arasında rastlanmıyor. Gaziantepspor'dan devre arasında Trabzonspor'a transfer olan Muhammet Demir, Türkiye'de yetişen tek isim olarak listeye ancak 15'inci sıradan girebildi.

Haberin Devamı

Yerli kral da çıkmıyor!

1959 yılında başlayan Süper Lig'de ilk yabancı gol kralı G.Saray'dan çıkmıştı. 1983-1984 sezonunda G.Saraylı Boşnak futbolcu Tarık Hoçiç 16 golle tacı taktı. 2011-2012'de 33 golle 2012-2013'te 24 golle krallığa ulaşan Burak Yılmaz'ın ardından Sivassporlu Aatif Chahechouhe (17) ve Bursa'dan Fernandao (22) Süper Lig gol kralı olmayı başardı. Gomez ve Eto'o'nun yarıştığı alanda bu sezon da Türkiye'de yetişen bir golcü çıkması mümkün gözükmüyor.

(Sabah)