Gazete Vatan Logo
Futbol Yetenek yetmez kavga edin

Yetenek yetmez kavga edin

“Ne kadar güçlü olursanız kabiliyetlerinizi de o kadar sahaya ve skora yansıtabilirsiniz. Çok çalışan, ayakta kalan oynar. Soyunma odasına nefes nefese girmeyen, defansa yardım etmeyen oyuncu forma giyemez.”

Yetenek yetmez kavga edin

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, oyuncularından güçlü, istekli ve hırslı olmalarını istedi... Taktik idmanların artmasıyla beraber, futbolcularına sert yüzünü de yavaş yavaş göstermeye başlayan Hırvat teknik adam önceki gün futbolcularıyla yaptığı toplantıda beklentilerini ve bir anlamda prensiplerini de anlattı...

Bir futbolcunun yetenekli olmasının yeterli olmadığını ifade eden genç çalıştırıcı, “Ne kadar güçlü olursanız, yeteneğinizi de sahada o kadar fazla gösterirsiniz. Fizik gücünüz yeterli olursa kabiliyetlerinizi sahaya ve skora yansıtabilirsiniz.

‘DAHA ENERJİK OLUN’

Antrenmanlar ve maçların ardından soyunma odasına nefes nefese girmeyen oyuncuya forma vermem. Kimse sakın “Nasıl olsa ben yetenekliyim, her türlü oynarım” demesin. Tekrar ve tekrar üstüne basa basa söylüyorum; forma güçlü olanın, çok çalışanın ve ayakta durana verilecek. Saha içinde ‘Bu benim işim değil’ deyip, arkadaşının yardımına, defansa yardıma gitmeyen hiçbir futbolcumu görmek istemiyorum.
HEM idmanlarda hem de maçlarda daha enerjik ve daha hırslı olmanız gerekiyor. Sahada kavga etmenizi, galibiyetleri istemenizi ve almanızı istiyorum” diyerek futbolcularına gözdağı verdi.

Haberin Devamı