Gazete Vatan Logo
Futbol Yıldırım’a anjiyo yapıldı

Yıldırım’a anjiyo yapıldı

İşte çıkan sonuç...

Yıldırım’a anjiyo yapıldı

Sağlık sorunları nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde anjiyo yapıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan Yıldırım’a başka bir operasyon yapılmasına gerek olmadığı açıklandı. Daha önce anjiyo olan ve tıkanan iki damarına stent takılan Yıldırım’ın yeniden anjiyo olması gerektiği, doktorlarının daha donanımlı bir hastanede operasyonun yapılmasını istediği ancak enstitü doktorlarının bu işlemin kendi bünyelerinde de yapılacağını belirtmesi üzerine avukatlarla doktorlar arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi. Enstitünün üçüncü katındaki odada müşahade altında tutulan Yıldırım’ın kapısında iki polis bekliyor.
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü Başhekimi Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Yıldırım’ın, 2006’da, damarlarından birine Florence Nightingale Hastanesinde stent koydurduğunu ve o zamandan beri oranın takibinin yapıldığını söyledi.Yıldırım’ın en son 6 ay önce anjiyosunun bulunduğunu aktaran Yiğit, “Dün bize 4 saat kadar süren bir göğüs ağrısıyla gelmiş. Elektrosunda bir değişiklik yokmuş. Kalp krizi geçirmesin diye enzimlerini takip ettik. Orada da bir değişiklik olmadı. Ağrılarının gelip gitmesi üzerine kendisine bugün anjiyo yapılmasına karar verdik. Kendisi öncelikle anjiyonun burada yapılmasını istemedi. Daha önceki doktoruna yaptırmak istedi. Sonra kendisini ikna ettik ve burada öğleden sonra anjiyosu yapıldı” diye konuştu. Eski tıkanmış olan stendin içinde darlıklar olduğunu aktaran Yiğit, “Tıkanan yerin, önce mi sonra mı tıkandığını söylemek çok zor. Darlığın olduğu yere şu an müdahale yapmaya gerek yok. Ağrıları geçene kadar gözlem altına aldık. Durumu stabil olduktan sonra taburcu edeceğiz. Medikal takibi yapılacak, normal odaya alındı” diye konuştu.

AVUKATI GAZETECİLERİ FIRÇALADI

Aziz Yıldırım’ın tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ne gelen avukatı Şeref Dede, çıkışta gazetecilerin sorularıyla karşılaştı. Müvekkili hakkında yapılan haberlere tepki gösteren Dede, soruşturma üzerinde gizlilik kararının olduğunu söyleyerek gazetecilere tepki gösterdi. Bu sırada Dede ile gazeteciler arasında gerginlik yaşandı. Yıldırım’la görüşmediğini söyleyen Dede, bu konuda gerekli açıklamanın doktorlar tarafından yapılacağını aktardı. Ancak Dede’nin, Aziz Yıldırım’ın kaldığı katta doktorlarla yaptığı konuşma DHA tarafından görüntülendi.

Daha ifade bile alınmadı

Soruşturmanın sürdüğünü ve henüz Yıldırım’ın ifadesinin alınmadığını hatırlatan Dede, “Bir soruşturma yürüyor. Bu soruşturma gizli. Adli makamlar ve polis teşkilatı çalışmalarına devam ediyor. İzin verin çalışalım, bilgileri öğrenelim. Daha ifadeye bile müracat edilmedi” şeklinde konuştu. Gazetecilerin Aziz Yıldırım’ın neyle suçlandığı yönündeki ısrarlı sorularına da yanıt veren Dede, “O suçlamayı öğrenince, onun cevabını bilmiyoruz, neyle suçlandığını bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı