Gazete Vatan Logo
Süper Lig Yıldırım Demirören: ‘Annem arayıp Nobre niye orada derdi’

Yıldırım Demirören: ‘Annem arayıp Nobre niye orada derdi’

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören, Spor Bahane adlı programın konuğu oldu. Yıldırım Demirören, “Aileniz futbolla ilgili miydi?” sorusunu, “Beni annem arardı. ‘Nobre niye orada oynuyor, Bobo niye gol kaçırıyor?’ derdi” diye yanıtladı

Yıldırım Demirören: ‘Annem arayıp Nobre niye orada derdi’

Bilal Meşe ve İlknur Özzengin’in TRT Spor’da hazırlayıp sunduğu ‘Spor Bahane’ programının dün akşamki konukları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören’di. Demirören çiftinin Hisar Konakları’nda bulunan evlerinde gerçekleşen yayında renkli anlar yaşandı. Yıldırım-Revna Demirören çifti, sosyal ve kültürel yaşamlarına dair merak edilenleri anlattı. Yayının sürprizi ise Demirören çiftinin oğulları Cemal ve kızları Yelda Demirören’in katılması oldu.

‘Evin hakimi Cemal’

Yıldırım Demirören, “Milli takımın başarısı TFF Başkanı’yla ölçülmemeli. Kulüp başarısızlığı da kulüp başkanıyla ilişkilendirilmemeli” dedi. Futbol programlarını izlemediğini ifade eden Yıldırım Demirören, “Futbol dışında her şey konuşuluyor” derken eşi Revna Hanım ise, “Ben izliyorum” yanıtını verdi. “Evde kimin sözü geçiyor?” sorusuna, Revna Demirören, “Evde çocuklarımızın sözü geçiyor” derken Yıldırım Demirören ise “Evin gerçek hakimi 9 yaşındaki oğlum Cemal...” dedi. “Futbola ailenizin bakış açısı nasıldı? İlgililer miydi?” sorusunu ise Yıldırım Demirören, “Beni annem arardı. ‘Nobre niye orada oynuyor, Bobo niye gol kaçırıyor?’ derdi” şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

‘Doğuştan Beşiktaşlı’

Yıldırım Demirören, “Türkiye’deki spor yazarlarını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna, “Spor yazarlığının forma giyerek yapılmaması lazım” karşılığını verdi. Demirören ayrıca, “Eskiden Avrupa’ya gittiğimizde ‘Of Avrupa’ya geldik, şu şehre bak’ derdik. Şimdi Avrupalılar aynısını İstanbul için diyor” şeklinde konuştu.

Programa katılan Demirören ailesinin oğulları Cemal Demirören, “Sence ligde en iyi hangi futbol takımı oynuyor?” sorusunu, “En iyi futbolu Galatasaray oynuyor” diye cevapladı. Revna Demirören ise oğlu Cemal için, “Ben sonradan Beşiktaşlı oldum ama Cemal doğuştan Beşiktaşlı” dedi.

‘Problemleri kendi içinde çözümlüyor’

“Başkanın en sevdiğiniz yönü nedir?” sorusuna Revna Demirören, “Yıldırım çok sakindir. Yıldırım problemi hep kendi içinde çözümlüyor” dedi. Revna Hanım ayrıca ailede özel günlere en çok önem veren kişinin kızları Yelda olduğunu belirtti. Revna Demirören “Türk futbolunu her zaman en iyi yerde görmek istiyoruz. Çok iyi şeyler yapılıyor. Maçın oynandığı gün bayram havası yaşanmalı. Bunu hep beraber yaşarsak. Futbolun sadece oyun değil sosyal bir aktiviteye dönüşmesi çok güzel olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Yabancı hakeme sıcak bakmıyorum’

- “Yabancı hakem getirmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Yıldırım Demirören, “Türk hakemliği iyi gidiyor. Daha da iyi olacak. Cüneyt hocamız Türkiye’nin gururu oldu. Ali Palabıyık iyi gidiyor şu an. Yabancı hakem konusuna sıcak bakmıyorum. Biz yetiştiriyoruz zaten” dedi.

- “14 yabancı kuralından memnun musunuz?” sorusuna Yıldırım Demirören, “Genç oyuncularımız Avrupa’ya gitmeye başladı. Bu çok önemli. TFF 93 bin maçı organize ediyor. Kolay değil. Bunun içinde sağlık ekipleri var. Almanya’da 300 bin küsür civarında biz gerideyiz. Fatih hocamız ile bunun için uğraşıyoruz. Biz her turnuvaya katıldığımızda başarılıyız. Bursaspor, Gençlerbirliği altyapıdan büyük sporcular yetiştiriyor. Altyapıya yeterli kaynak ayrılmıyor. Federasyon olarak Fatih hocamızla çalışmasını yaptık. Alt yapı hocalarının paralarını biz ödeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Passolig taraftarı azaltmadı’

- “Passolig var neden bireysel ceza değil de kulüp ceza alıyor?” sorusu üzerine Yıldırım Demirören, “Teknolojik olarak hazır değil sistem. Biz gelmeden önce stat kapatma vardı. Biz tribün kapatma getirdik. Şimdi blok kapatma getirdik. Önümüzdeki sene ile bire bir teknolojik cezaya dönecek ama Passolig yüzünden kesinlikle taraftar azalmadı” diye cevapladı. Yayın ihalesiyle altı firmanın ciddi anlamda ilgilendiğini vurgulayan Yıldırım Demirören, “Yayın ihalesinde beklentim 600 milyon dolar civarında. Altı firma çok ciddi olarak ilgileniyor. Tabii daha konuşulmadı” dedi.

- Bilal Meşe’nin “Emekli olduğunuzda nasıl hatırlanmak istersiniz?” sorusuna Yıldırım Demirören, “İyi insan desinler yeter. Beşiktaş’ta Fulya’yı yaptık. Burada Riva’yı yaptık” dedi.

‘Mutfağa girmem’

- “Mutfağa girer misiniz Yıldırım Bey?” sorusuna Yıldırım Demirören, “Asla. Sucuklu yumurta yaptım bir kere daha yapmadım” dedi. Eşi Revna Hanım ise, “Biz göremedik onu” diye espri yaptı. İyi bir Beşiktaşlı olduğunu dile getiren Revna Demirören, “Şu an Milli Takım’ı tutuyorum. Bir taraftar tuttuğu takımı değerlendirecek şeyler yapmalı. İyi günde kötü günde lafı var. Böyle olmalı” dedi.

Haberin Devamı