Gazete Vatan Logo
Futbol Yıldırım Demirören: Milli takımımıza sahip çıkalım

Yıldırım Demirören: Milli takımımıza sahip çıkalım

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türk Milli Takımı ile Futbol Federasyonunun karıştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Yıldırım Demirören: Milli takımımıza sahip çıkalım

FUTBOL Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türk Milli Takımı ile Futbol Federasyonu’nun karıştırılmaya çalışıldığını söyledi. TFF Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Demirören, federasyonun finansal açıdan tarihinin en parlak dönemini yaşadığını belirtirken şu açıklamaları yaptı:

“5 yılda gelirimizi 240’tan 669 milyona çıkardık. Tüm krizleri çözmüş, hain oyunları bozmuş, Türk futboluna istikrarı getirmiş bir federasyonuz. Bunlar yapılıp zor günler ve zorluklar geride kalınca TFF’ye talipler çoğalıyor. "

SON günlerde yine aynı oyunlar sahnelenmek isteniyor. Türk Milli Takımı ile Futbol Federasyonu karıştırılmaya çalışılıyor. Bir yıl önce bu zamanlar prim konusu çok tartışıldı. Bir bardak suda fırtınalar koparıldı.
HATALAR elbette oldu ama kimse ‘Söz konusu ay-yıldızsa gerisi teferruat’ demedi. Türk futbolunu karıştırmak isteyenlere fırsat verildi. Yazılı ve görsel basının ilk maçtan hemen sonra hocamızın ve oyuncuların üzerine gitmesi, çocukları yıpratması yanlıştı. İspanya ile oynadığımız kader maçı şiddetli bir saldırı altında oynandı. Ben ve hocamız dahil herkese hakaretin bini bir paraydı. Aradan tam bir yıl geçti, yine aynı kaotik durumla karşı karşıyayız. Yine hocamız, yine kaptanımız ve futbolcularımız karşı karşıya getiriliyor.

Haberin Devamı

OYSA tam da ‘Milli mesele’ deyip, A Milli Takımımız’a, sahip çıkılma zamanı... Kenetlenme, birlik ve beraberlik içinde olma zamanı. 2018 Dünya Kupası’na gitme zamanı… Euro 2024’ü alma zamanı… Naklen yayın gelirlerini 500 milyon dolardan 800 milyonlara çıkarma zamanı… Hatanın kimde olduğunu aramayıp, milli menfaatlerimizi en önde tutma zamanı… Daha önemlisi herkesin kendine çeki düzen verme zamanı… Sevgili dostlarım; 15 Temmuz’dan hepimiz dersimizi aldık… Türkiye tek başına bırakıldı… Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Başka vatanımız yok.’ Gelin, Türk futbol ailesi olarak 15 Temmuz’daki duruşumuz gibi örnek olalım. Bir olalım, diri olalım.”

TOPLUM VİCDANINI DÜŞÜNÜN

“EVET, kabul ediyorum hakemlerimiz hata yapmıştır ama kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Hata hep oldu, olmaya da devam edecek.

Haberin Devamı

TAHKİM ve disiplin kurullarımıza gelince, evet, Talisca, Volkan Babacan, Yalçın ve bunlar gibi bazı kararlar, vicdanen beni ve yönetim kurulu arkadaşlarımı da memnun etmemiştir. Şimdi buradan onlara veya yeni adaylara sesleniyorum; vereceğiniz kararlarda bundan sonra hukukun yanı sıra toplum vicdanını da düşünerek hareket edin.”Türk futbolu için 5 yıldır her türlü fedakarlığı yaptıklarını hatırlatan Demirören, yaşanan şike süreciyle ilgili verdikleri sözleri tuttuklarını kaydetti.

“RAHMETLİ Özhan Canaydın gibi kaybedince kazananın elini sıkan, merhum Süleyman Seba gibi ezeli rakibin başkanına edilen küfürleri bir işaretiyle susturan, örnek başkanlar gibi olalım.”

ŞİKE SÜRECİNİ BİTİRDİK

“27 Şubat 2012’de göreve geldiğimizdeki ortamı hatırlayın. Bir asra yaklaşan Türk futbolunun tek gündemi şike süreciydi. UEFA karanlık kabus gibi üzerimize çökmüştü. O gün başkan seçildiğimde söz vermiştim. Türkiye’ye 5-8 yıl Avrupa’dan men geleceği konuşulurken ‘Süreç bitecek’ demiştim.

Haberin Devamı

FETÖ’NÜN Türk futboluna hain saldırısı karşısında başta sayın Aziz Yıldırım, F.Bahçe ve Beşiktaş camiaları ile o gün içeride olan arkadaşlarımız, hepimiz büyük mücadele verdik. TFF olarak ben ve yönetici arkadaşlarımın dik duruşuyla, sözümüzü tutup süreci bitirdik.”

ARDA AÇIKLAMASI

“FATİH Hoca gibi bir değere sahip çıkmamız gerekir. Eleştiri olabilir, olmalı da kabul ediyorum ama hakareti asla. Bir futbolcunun da bu tür olaylara göstereceği tepkinin fiziki ve hakaret dolu olmaması gerekir. Arda kaptanımız bir yanlış yapmıştır. Yanlış yaptığını da Arda’ya medeni yollarla göstermemiz gerekir. Hakaret ederek, üzerine giderek, ona yüklenerek değil. Çünkü Arda bir dünya markası, Türk futbolunun bir değeri ve böyle yetenekler kolay yetişmez.
AYRICA Arda’nın da referandum sürecinde benim gibi verdiği destekten dolayı kasten eleştirildiğini çok iyi biliyorum. Fakat nedense bu olayların gene kritik bir milli maç öncesi ve çok önemli bir dönemde yapıldığını, gündeme taşındığını görüyorum.”

Haberin Devamı