Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Yıldırım'ın mega projesi! Satın alıyor...

Yıldırım'ın mega projesi! Satın alıyor...

Fenerbahçe başkanı, TFF 2.Lig'den bir kulüp satın almak için kolları sıvadı.

Yıldırım'ın mega projesi! Satın alıyor...

Yeniden göreve seçilmesi halinde altyapı hamlesi başlatacak olan Başkan Aziz Yıldırım’ın, genç yeteneklerin kaybolup, gitmelerini engellemek için düğmeye bastığı ortaya çıktı. Buna göre altyapıdan yetişen oyuncular ilk olarak 2. Lig’de deneyim kazanacak, ardından da sarı-lacivertli takımın kadrosuna dahil edilecek.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün altyapı projeleri kapsamında TFF 2. Lig’den bir takım satın almayı planlıyor.

Son kez başkan adaylığını açıklayan Yıldırım’ın yeni dönemde altyapıya öncelik vereceği kaydedildi. Bu çerçevede henüz ismi açıklanmayan Avrupa’nın önde gelen yetiştirici antrenörlerinden biriyle anlaşma sağlandı.

Gençler gelişmiyor

Sarı-lacivertliler geçmiş yıllarda altyapı için benzer atılımlar yaparak genç oyuncu yetiştirmeye çalışsa da istenen sonuçlar elde edilememişti. Bunda en önemli etken ise genç isimlerin büyük bütçelerle kurulan A takım kadrosunda şans bulamaması oldu. Uzun süre kulübede bekleyen ve gelişme gösteremeyen ya da başka takımlara gönderilen birçok potansiyel kaybedildi. Hatta kiralık giden oyuncular için sözleşmelerine oynama garantisi için maddeler konulsa da istenen sonuç alınamadı.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Yıldırım mevcut U21 Ligi’nin de genç futbolcular için yetersiz olduğunu düşünüyor. Yıldırım altyapıda yetişen ve A takıma çıkmadan önce bu ligde forma giyen futbolcuların beklenen gelişimi sağlayamadığını ifade ediyor. Gençler bu ligde kendi yaşıtlarıyla oynadıktan sonra A takıma geldiklerinde ciddi bir seviye farkı ortaya çıkıyor.

Rekabet artacak Uzun süredir bu konuyla ilgili sıkıntıyı dile getiren Başkan Aziz Yıldırım sonunda çözümü kendi buldu ve seçilmesi halinde 2. Lig’den bir kulüp almak için çalışmalara başladı.

Sarı-lacivertliler bu proje kapsamında kendi A takımında forma şansı bulamayan isimleri 2. Lig’deki takımında oynatacak. Böylece genç futbolcular kendilerinden yaşça daha büyük, tecrübeli, fizik kapasitesi yüksek isimlerle mücadele ederek daha kısa sürede gelişebilecek.

(Milliyet)