Gazete Vatan Logo
Futbol Yıldızlar el yakıyor

Yıldızlar el yakıyor

Büyük kulüplerin istediği basketbolcuların talep ettiği ücretler dudak uçuklatıyor

Yıldızlar el yakıyor

3 Büyükler’den, Spanoulis 3, Bo McCalebb 2, Carlos Arroyo 1.5, Pops Mensah-Bonsu 1.25 ve David Hawkins de 1.1 milyon dolar yıllık ücret istiyor.

BEKO Basketbol Ligi’nin sona ermesinden sonra transfer çalışmaları hız kazandı. Ancak G.Saray Medical Park, F.Bahçe Ülker ve Beşiktaş hangi oyuncunun kapısını çalsa duydukları ücret karşısında şok oluyor.

G.SARAY ve Kanarya’nın kadrosuna katmak için yarış içinde olduğu Eurolig MVP’si Vassilis Spanoulis iki ekipten de yıllık tam 3 milyon dolar istiyor. Maddi kriz içerisinde olan Olympiakos da Yunan yıldızı bırakmak için 2 milyon dolar bonservis talep ediyor. Sarı-lacivertlilerin peşinde olduğu bir diğer yıldız Lester Bo McCalebb’in ise maliyeti tam 4 milyon dolar. Makedon oyun kurucu 1 sezon için 2 milyon dolar, kulübü Siena da bonservis olarak 2 milyon dolar istiyor.

BEŞİKTAŞ’IN 3 ası Arroyo-Bonsu-Hawkins üçlüsü de hem siyah-beyazlıları hem de Aslan’ı peşinden koşturuyor. Carlos Arroyo’nun istediği rakam 1.5, Bonsu’nun 1.250 ve Hawkins’in de 1.1 milyon dolar. G.Saray bu üçlüyü kadrosuna katarsa Kartal’a Bonsu için 600, Hawkins için 750 ve Arroyo için de 900 bin dolar bonservis ödemek durumunda kalacak. Ayrıca Hawkins için F.Bahçe’nin resmi teklif yapan tek kulüp.

KARTAL yüksek maliyetleri için bu üçlüden vazgeçti. G.Saray ise bekleyip bu rakamların düşmesini bekleyecek. F.Bahçe ise resmi teklifleri kulüplere ve oyunculara yaptı, çıkacak cevabı bekilyor.

Kartal taaruzda


SEZONU 3 kupayla kapatan Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı transferde atağa kalktı. Şu an sözleşmeli oyuncu olarak sadece elinde Can Akın bulunan siyah-beyazlılar 3 yerli, 5 yabancı oyuncuyu takibe aldı. Antrenörlüğe Erman Kunter’i getirdikten sonra özellikle Fransa pazarına açılan Kartal, Graveliners’in iki oyun kurucusu Andrew Albicy ile Yannick Bokolo’yu takibe aldı. Beşiktaş’ın diğer yabancı oyuncu adayları, Khimki’nin forveti Mickael Gelebale, Spartak St. Petersburg’un uzun forveti Miha Zupan ve geçen sezonu Armani Jeans Milano’da geçiren Stefano Mancinelli.

BEŞİKTAŞ’IN yerli oyuncu rotasyonunda düşündüğü üç ismin ise G.Saray’dan ayrılan Evren Büker, Tutku Açık ve Türk Telekom’da forma giyen giyen Ali Karadeniz olduğu bildirildi. - MÜFİT GÜREVİN

Haberin Devamı