Gazete Vatan Logo
Futbol Yıldızlar, şehitlerimiz için sahada!

Yıldızlar, şehitlerimiz için sahada!

Son dönemde yaşanan terör olayları karşısında bir araya gelen futbol ailesinin düzenlediği "Yıldızlar Karması" maçı başlamak üzere...

Yıldızlar, şehitlerimiz için sahada!

Emre Belözoğlu penaltıdan golü attı ve iki takımdaki tüm oyuncular, Cüneyt Çakır'la birlikte yan yana asker selamı verdi.
Yerli Yıldızlar Karması-Yabancı Yıldızlar Karması: 1-0
Goller: 23' Emre Belözoğlu (pen.), 35' Selçuk Şahin, 42' Mehmet Akyüz, 51' Selçuk İnan (Yerli Karması) 37' Josef de Souza, 49' ve 53' Kweuke (Yabancı karması)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "TFF'ye, sponsor firmalarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Beraberliğimizin nişanesidir bunlar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maç öncesi açıklamalar: "Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Türkiye'de terörle mücadelede tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Teröristler kan akıtmaya, gözyaşı döktürmeye devam ediyor. Önceki hafta burada biri araçla, biri canlı bombayla iki hain saldırı yaşadık. Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra 37'si polis, 44 şehit ve 238 yaralı verdik. Geçtiğimiz hafta sonu da Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne bombalı saldırı gerçekleştirildi. 14 asker şehit oldu, 60 yaralı var. Önceki gece de Ankara'da Rus Elçisi Karlov alçakça suikast sonucu hayatını kaybetti. Ayrıca dün sabah Suriye'de El Bab'da 15 şehidimiz var, bunun karşılığında da bini aşkın DEAŞ'lıyı orada askerimiz ve ÖSO öldürdü. Son 1,5 yıla baktığımızda kesintisiz mücadeleyle dolu bir dönem yaşıyoruz.

Haberin Devamı

"Bu millet terörü bir ve beraber olarak bitirecektir"

Fakat şuna inanıyorum. Polisimiz, askerimiz, köy korucularımız ve bu millet terörü bir ve beraber olarak bitirecektir. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Ve benim milletimden ricam şudur. Biz tek milletiz. Türküyle, Kürdüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla 80 milyon tek millet. Biz tek bayrak, şehidimizin kanının rengi, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, her yıldız bir şehittir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Güneydoğu'da şöyle olacakmış, burada böyle olacakmış, bedelini ödersiniz ve ödüyorsunuz. 780 bin kilometrekare ile tek vatan ve tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bizim devletimiz yok. Türkiye Futbol Federasyonu'na, tüm sponsor firmalara özellikle teşekkür ediyorum. Bütün bunlar bizim birliğimizin, beraberliğimizin nişanesi olsun diliyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum"

Haberin Devamı

Şehitlerimiz için düzenlenen yardım ve dayanışma karşılaşması öncesi Kuran okundu.
Gelirler 50 milyon TL'yi buldu
- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili Servet Yardımcı maç öncesi yaptığı açıklamada elde edilen gelirin 50 milyon TL'yi bulduğunu söyledi.
- Türk futbolunun ünlü teknik adamları Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli, "Yıldızlar Karması" dayanışma maçı için bir araya geldi.
- Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu maç öncesi yaptığı açıklamada "Aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyoruz. Vatanımızın ayakta durmasının sebebi onlar. Çorbada bir nebze tuzumuz olursa, çok mutlu oluruz. Yapmamız gereken bir görev bu" dedi.
- Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin: "Bu işin maddi boyutundan öte, manevi boyutu önemli. Bir olmamız önemli. İnşallah Allah bize bu acıları bir daha yaşatmasın."
- Antalyaspor'un dünyaca ünlü golcüsü Samuel Eto'o: "Önemli olan böyle günlerde destek olmak. Biraz mutluluk verebilirsek, ne mutlu bize."
- Anlamlı maçın hakemi Cüneyt Çakır: "Çok önemli bir gün. Bizler de ekip arkadaşlarım ile burada olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz."
- Selçuk İnan: "Belki de bu senenin en önemli maçı bizim için. Biraz yardım edebilirsek, ne mutlu"
Elde edilecek gelirler şehit ailelerine bağışlanacak
Organizasyonun sponsorluk gelirleri, bağışlar ve yayın haklarından elde edilecek gelirler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla şehit ailelerine bağışlanacak.
"Yıldızlar Karması" maçında yer alacak oyuncu ve teknik adamlar şöyle;
Futbolcular: Ousmane Viera, Bekir Yılmaz (Adanaspor), Landry N'Guemo, Soner Aydoğdu (Akhisar Belediyespor), Abdoulaye Ba, Gökay İravul (Aytemiz Alanyaspor), Samuel Eto'o, Serdar Özkan (Antalyaspor), Rajko Rotman, Musa Muhammed, Volkan Babacan, Yalçın Ayhan, Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Adriano Correia, Fabricio Ramirez, Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Harun Tekin (Bursaspor), Leonard Kweuke, Mehmet Akyüz (Çaykur Rizespor), Josef De Souza, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Wesley Sneijder, Selçuk İnan (Galatasaray), Bruno Mota Miranda, Elyasa Süme (Gaziantepspor), Ahmet Çalık, Selçuk Şahin (Gençlerbirliği), Andre Poko, Mahmut Akan (Kardemir Karabükspor), Herolind Shala, Turgut Doğan Şahin (Kasımpaşa), Umut Bulut (Kayserispor), Erdal Kılıçarslan, Lukas Szukala (Osmanlıspor), Onur Kıvrak, Mehmet Ekici (Trabzonspor), Burak Yılmaz (Beijing Guoan).
Teknik adamlar: Tolunay Kafkas (Akhisar Belediyespor), Rıza Çalımbay (Antalyaspor), Abdullah Avcı (Medipol Başakşehir), Şenol Güneş (Beşiktaş), Hikmet Karaman (Çaykur Rizespor), Jan Olde Riekerink (Galatasaray), İbrahim Üzülmez (Gaziantepspor), Ümit Özat (Gençlerbirliği), Igor Tudor, Hari Vukas (Kardemir Karabükspor), Kemal Özdeş (Kasımpaşa), Aykut Kocaman (Atiker Konyaspor), Mustafa Reşit Akçay (Osmanlıspor).

Haberin Devamı