Gazete Vatan Logo
Galatasaray Kamerun Aslan'ı

Kamerun Aslan'ı

Üst üste 3. toplamda 13. kez Şampiyonlar Ligi'ne çıkan G.Saray, Anderlecht karşısında 1 puanı Kamerunlu stoperiyle kurtardı

Kamerun Aslan'ı

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde Arsenal ve Dortmund'la aynı grupa düştüğünde hemen hemen herkes Anderlecht maçlarına 6 puan yazmıştır. Belki de G.Saray'ın gerçek anlamda rakibi Brüksel ekibiydi. Ancak evdeki hesap tutmadı ve G.Saray evinde merhaba dediği Devler Ligi'nde 1 puanı son dakikada kurtardı, hem de 4. torba takımına karşı.

G.SARAY'IN son maçlarında yaşadığı gol sıkıntısını çözmek isteyen Prandelli Burak-Pandev ikilisinin arkasına Sneijder'i monte ederek başladı maça. Kağıt üzerinde çok güçlü gözüken forvet hattı koskoca ilk yarıda rakip kaleyi bir kere bile tutturamadı. Orta üçlüde oynayan Selçuk-Melo-Dzemaili üçlüsü adeta gölge gibiydiler. Ya rakip defans hattının içinde boğuldular ya da hemen hemen her pasta hata yaptılar.

ANDERLECHT BİLE ŞAŞIRDI

BEKLER de işlemeyince Anderlecht bile oyunun hakimiyetini eline nasıl aldığını anlayamadı. Hatta biraz yetenekli olsalar ilk yarı 2'yi 3'ü bulabilirlerdi!

26'da arka direkte bomboş kalan Conte'nin vuruşu az farkla dışarı gitti. 27'de Suarez'in yerden şutunu Muslera zorlukla çıkardı.

Haberin Devamı

2. yarı silkelenir kendine gelir diye beklenen G.Saray'da işler iyi gitmiyordu. İlk yarıdaki problemler aynen devam edince korkulan oldu. 52'de Praet ceza sahası çizgisi üzerinde Selçuk'tan sıyrılıp vurdu. Top direğin de yardımıyla ağlara gitti: 1-0. Golden sonra bütün riskleri alan sarı-kırmızılılar geriye kalan dakikaları rakip yarı sahada geçirdi. Ancak organize gelişmeyen ataklar ve son paslardaki başarısızlık golün gelmesini geciktirdi.

90+1'de Bruma, Pandev, Sneijder gibi yetenekli ayakların yapamadığını Chedjou yaptı. Sol çizgiden içeri giren stoper, penaltı noktasına çıkardı. Pozisyonu iyi takip eden Burak'ın vuruşu da bir puanı kurtardı.